Samsung Galaxy S20 update van oktober arriveert nu in Nederland

Na de Galaxy S20 FE begint nu ook rest van Samsung's Galaxy S20-serie aan de update van oktober. Naast de nieuwste beveiligingspatch gebeuren achter de schermen nog een paar dingen.

Galaxy S20 update oktober 2021

Sinds een paar dagen rolt de update van oktober door Samsung's Galaxy. De Galaxy S21 kwam al aan de beurt, evenals de 5G-variant van de Galaxy S20 FE. En nu kunnen ook andere toestellen in de S20-serie bijgewerkt worden.

De bijna 287MB grote update die nu gedownload kan worden brengt firmwareversie G98**XXUBDUI5 met zich mee. Na installatie zie je dat je toestel over de beveiligingspatch van oktober beschikt. Deze bestaat uit zo'n 42 fixes voor het Android besturingssysteem zelf, en 32 verbeteringen voor Samsung's eigen software.

Bovendien vermeldt de changelog nog het tegelijkertijd veel- én nietszeggende punt ‘Algehele stabiliteit van functies verbeterd‘. Verbeteringen voor de algehele stabiliteit van je telefoon zijn natuurlijk belangrijk. Maar door het gebrek aan verdere omschrijving komen we niet te weten wat er dan precies verbeterd is. Misschien dat de nieuwe update-informatie die Samsung vanaf Android 12 bij updates gaat geven in dit soort gevallen meer duidelijkheid kan verschaffen. Maar daar heb je nu natuurlijk nog even niets aan.

Beschikbaarheid

Wat we wel weten, is dat de update op het moment van schrijven OTA al beschikbaar is op de Nederlandse, unbranded Galaxy S20+ 4G én 5G, en op Galaxy S20 Ultra. Voor de S20 4G en 5G zal hij vast zeer spoedig ook beschikbaar komen.

Belgische toestellen en branded modellen die bij Vodafone of T-Mobile gekocht werden krijgen de update ook, maar nog niet vandaag.

Zodra de update klaar staat voor jouw telefoon, krijg je daar vanzelf een melding van. Je kunt ook altijd zelf de beschikbaarheid checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Lees de reacties (3)