Samsung Galaxy S20 update van april: belangrijke verbeteringen voor camera, vingerafdrukscanner

Vandaag rolt Samsung de update van april uit naar alle Galaxy S20 modellen in Nederland. De update brengt de nieuwste beveiligingspatch, en nog meer verbeteringen voor de veelbesproken camera's van de toestellen.

Galaxy S20 update april 2020

Na een aantal andere toestellen komt nu de onlangs gelanceerde Galaxy S20-serie aan de beurt voor de update van april. Daarin zitten alles bij elkaar opgeteld vooral twee belangrijke verbeteringen: eentje in de beveiligingspatch zelf, en eentje los daarvan. De net geen 300MB grote download bevat in ieder geval firmwareversie G98xBXXU1ATCT. In de patch zitten 57 verbeteringen voor het Android systeem die deze maand door Google zijn uitgebracht.

De belangrijkste fix, echter, zit in Samsung's eigen deel van de patch. Deze dicht meerdere zwakke plekken in het afgeschermde deel van de software van de vingerafdruksensor. Daarmee worden een aantal (potentiële) beveiligingsproblemen opgelost of voorkomen. Verder bevat de patch een oplossing voor de zogenaamde Kr00k vulnerability in de WPA2-beveiliging van de Wi-Fi verbinding.

Wederom betere camera prestaties

Naast de beveiliging, vermeldt de changelog van deze Galaxy S20 update ook de ‘Verbeterde prestaties – camera‘. De update vandaag is daarmee de derde update op rij die zich richt de op camera's van de toesteleln. Nog voor de release van de S20-serie beloofde Samsung de camera's te gaan verbeteren via toekomstige updates. Eind maart rolde een update uit die de autofocus veel sneller maakte. En ook de update van vandaag schaaft wederom aan de autofocus, vooral van de zoom camera op de Galaxy S20 Ultra.

Daarnaast wordt de kwaliteit van Super Slow-mo opnames (de 960 frames per seconde slow-motion video's) bij weinig licht verbeterd. Ook de scherpte van opnames van bewegende voorwerpen zou erop vooruit gaan, én de toestellen leggen nu verschillende huidtinten nauwkeuriger vast. De Galaxy S20 had in vroege firmware-versies de  neiging om de huid van personen op de foto nogal overdreven kunstmatig te bewerken.

Ons eigen toestel bevindt zich door omstandigheden momenteel in reparatie, waardoor we de beschreven verbeteringen aan de camera op het moment van schrijven nog niet zelf kunnen uitproberen 😥 . Merk jij er wel iets van? Hieronder lezen wij het graag!

Beschikbaarheid

De nieuwe update is in Nederland beschikbaar op álle Galaxy S20 modellen: van de S20 met 4G tot de S20 Ultra 5G, in de unbranded én branded varianten. In Belgie is hij er al op de S20 4G én op de S20 Ultra, maar nog niet op de S20 en S20 Plus met 5G. Zoals altijd krijg je vanzelf een melding dat je de update kunt downloaden. Je kunt het proces handmatig starten via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al binnen op jouw Galaxy S20? Heb je nog meer veranderingen gespot na installatie?

(Dank, Henk, Brandon, e.a. die de update meldden!)

Lees de reacties (3)

  • is er nieuws over de one ui 2.1 update voor de note 10+ in Belgie de note 8 staat op april patch in Belgie beetje raar!!!

  • Het enigste wat ik tot nu toe kan vinden, is de auto focus van de camera wat verbeterd is en nu veel betere foto's maakt t.o.v de korrelige foto's in het begin tot de vingerafdrukscanner die nu veel sneller kan lezen en zodoende te telefoon kan ontgrendelen.

  • Super tip van de gebruikte vingers 2x in te scannen Michel! S10 opent nu als een speer! Uh... Al nieuws wanneer de S20 Ultra 5G er aan komt? Besteld in februari maar verder niks meer vernomen door leverancier. Kan dan eindelijk starten... Kwijl kwijl....