Samsung updates: Galaxy S10 Lite krijgt augustus patch, Galaxy S20 krijgt 5G-connectiviteit (KPN)

In Nederland ontvangt Samsung's Galaxy S20-serie een ‘derde juli update'. Deze brengt niet de patch van augustus, maar wel 5G voor KPN-gebruik(st)ers. De Galaxy S10 Lite krijgt vandaag wel de nieuwste beveiligingspatch.

Galaxy S20 CSC- en modem-update: 5G

In feite wachten wij al enige tijd op een nieuwe update voor Samsung's Galaxy S20-serie. Maar de kleine update die nu uitrolt is niet wat wij verwachtten. Deze brengt namelijk nog niet de security patch van augustus. Sterker nog: de firmwareversie was G98**XXU3ATG4, en dat blijft hij ook.

Wie goed zoekt vindt dan toch de verandering. Die zit namelijk in de CSC-versie, die van G98**OXM3ATG9 naar G98**OXM3ATGA gaat. Bovendien wordt de modem-software bijgewerkt naar versie G98**XXU3ATG8. Voor zover wij kunnen nagaan is het praktische resultaat van de update, dat de toestellen in de serie nu gebruik kunnen maken van KPN's gloednieuwe 5G-netwerk. Als iemand kan bevestigen dat dit ook geldt voor T-Mobile, dan lezen we dat graag hieronder.

Het is wel ietwat curieus dat Samsung deze update niet gewoon bundelde met de patch van augustus. Deze is in sommige landen al enige tijd beschikbaar, en zou ook in Nederland niet misstaan. Die houden we dus nog tegoed voor de komende weken.

Beschikbaarheid

De update is nu direct beschikbaar op alle unbranded Galaxy S20-modellen (ja, ook de 4G-varianten). Voor branded toestellen van Vodafone en T-Mobile is hij niet nodig. Deze gaan vermoedelijk later deze maand direct door naar de patch van augustus.

Galaxy S10 Lite update augustus 2020

De Galaxy S10 Lite krijgt wél de update met de allernieuwste security patch. De ruim 176MB grote update brengt firmwareversie G770FXXS3BTG2. Daarin zit de patch van augustus, inclusief maar liefst 61 verbeteringen voor de beveiliging van het Android OS. Samsung doet er nog eens 39 fixes bij.

Onder meer de Quick Share functie wordt verbeterd, die de S10 Lite eerder met de One UI 2.1 upgrade ontving. Ook worden zwakke plekken in de beveiliging van de heractiveringsvergrendeling en de USB-drivers gedicht.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update voor de S10 Lite OTA installeren als je een Nederlands of Belgisch unbranded toestel hebt. Ook voor branded toestellen van Vodafone is hij nu direct beschikbaar.

Voor zowel de Galaxy S20 als de S10 Lite geldt natuurlijk: je krijgt vanzelf een melding dat de update klaar staat. Maar je kunt altijd direct checken of jij ‘m al kunt binnenhalen via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij nog meer veranderingen ontdekt op de S10 Lite? Werkt 5G nu op jouw Galaxy S20, of juist nog niet? Laat het ons hieronder weten!

(Dank aan Claus, Sandor, en Henk!)

Lees de reacties (3)

    • Owja, dan is het inderdaad echt alleen KPN. Dank! PS: heb je jouw toestel ook direct bij T-Mobile gekocht, of is het een 'unbranded' toestel?

  • ik had deze maand al 2 updates gehad.Ik heb de samsung s20 4g.
    En inderdaad nog geen veiligheids update van augustus.ik vond het al zo raar.
    Ik lees nu dat het voor de 5G bedoeld was, bedankt nu weet ik in ieder geval dat het niet aan mijn toestel ligt.