Samsung Galaxy S20 serie krijgt nu update van juli die o.a. de camera verbetert

In Nederland start Samsung de uitrol van de update van juli voor de Galaxy S20 serie. Deze verbetert niet alleen de beveiliging, maar ook de (zoom) prestaties van de camera van de toestellen.

Galaxy S20 update juli 2020: betere camera

Netjes op tijd arriveert vandaag de beveiligingsupdate van juli op de Nederlandse Galaxy S20 modellen. De bijna 318MB grote update naar firmwareversie G98**XXU3ATFG brengt een paar significante verbeteringen met zich mee.

Allereerst brengt het toch wel flinke pakket de beveiligingsupdate van de maand juli. We zouden graag op een rijtje zetten op welke punten de beveiliging precies verbeterd wordt. Echter, zoals inmiddels gebruikelijk, rolt Samsung de nieuwe patch sneller uit dan de toelichting van de inhoud. En dus weten we gewoon nog niet precies wat er zoal gebeurt. Het wachten is op meer informatie van Google en Samsung.

Wat wel duidelijk is, is dat de nieuwe firmware de kwaliteit van de camera beter maakt. Het is de zoveelste update waarin Samsung sleutelt aan de cameraprestaties, en dit keer is het verschil vrij goed zichtbaar. Tenminste, op onze Galaxy S20 Ultra, en dan vooral bij opnames met een zoomfactor 30 en hoger. Samsung heeft haar softwarematige bewerking bijgeschaafd, met als resultaat natuurlijker – en vaak scherper – ogende (zoom)opnames.

Hoe duidelijk de verbeteringen zijn op de S20 en S20 Plus konden wij zo gauw niet zelf checken. Heb jij een van deze modellen? Laat ons en je medegebruik(st)ers hieronder weten of je ook op deze toestellen verbeteringen kunt zien.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update nu installeren al OTA installeren op de unbranded Galaxy S20. In de loop van de dag zal de update ook beschikbaar komen voor de andere modellen, waarvoor hij nu al via Smart Switch beschikbaar is. Exact hetzelfde geldt voor de branded toestellen van T-Mobile.

Als je een branded Galaxy S20 van Vodafone hebt, of een Belgisch model, dan kun je de update ongetwijfeld in de komende dagen of weken ook binnenhalen. Vandaag, echter, is hij er voor deze toestellen nog niet.

In ieder geval krijg je automatisch een melding zodra de update klaar staat voor jouw S20. Of je controleert de beschikbaarheid direct via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al op jouw Galaxy S20 (Plus/Ultra) binnen? Merk jij iets van de betere/subtielere processing van zoom-foto's?

Lees de reacties (9)

  • Heb een normale S20 en ik zit nog steeds op de mei update. Het is een toestel van Vodafone.

    • Helaas is Vodafone erg traag het het leveren van updates. Ze staan er ook bekend om dat het soms echt weken kan duren. Vodafone zelf zegt dat ze dat doen vanwege hun "onderliggende systeem".

    • Ik heb ook de normale S20 en ik heb de update van juli al binnen.
      Ik heb een unbranded toestel, die zijn altijd het eerste aan de beurt

  • Ik heb Vodafone een bericht gestuurd! Echt heel erg vervelend dat je als S20 Ultra-gebruiker zolang dient te wachten.

    Ze hebben mijn feedback doorgezet.
    Jammer dat het niet mogelijk is om op een andere manier de update binnen te krijgen.

  • Ik heb op mijn S20 Ultra 5G de update van 29 juli 2020 geinstalleerd. Nadat deze uodate is geinstalleerd is het niet meer mogelijk verbinding te maken met het 5G netwerk. Instellingen telefoon zijn goed. Moet aan de update liggen. Ben ik de enige of zijn er meer gebruikers die dit constateren?

    PDA G988BXXU3ATG4
    CSC G988BOXM3ATG9