Samsung Galaxy S20 later mogelijk ook in het rood verkrijgbaar

Eerder deze week lanceerde Samsung de Galaxy S20-serie in allerlei kleuren, maar niet in het rood. Toch blijkt een rode versie van de S20 en S20 Plus wel degelijk in de pijpleiding te zitten.

Galaxy S20 in het rood

Zoals altijd brengt Samsung de verschillende Galaxy S20 modellen in verschillende kleurvarianten op de markt. Zo kun je de ‘basisversie' van de Galaxy S20 in het grijs, roze en blauw kopen. Voor de S20 Plus heb je keuze uit een grijze, blauwe en zwarte variant. De Galaxy S20 Ultra is er momenteel in het zwart en grijs.

Toch is het ook normaal dat Samsung enige later vaak nog meer kleurvarianten van een telefoon uitbrengt. Het lijkt erop dat één van deze uitvoeringen een rode Galaxy S20 zal zijn. De persafbeeldingen van een Aura Red uitvoering van de S20 en S20 Plus doken op, en een foto – inclusief rode Galaxy Buds+ – is ook al te zien op een Koreaans Instagram account. Ook uit China waait een foto van de rode S20 Plus over.

In Nederland

Volgens Twitteraar @Sudhanshu is nu al duidelijk dat de rode Galaxy S20 (Plus) in Europa uitgebracht gaat worden. Daarmee is de kans redelijk groot dat je ‘m vroeg of laat ook in Nederland kunt aanschaffen. Dat geldt bijvoorbeeld niet voor een witte toestelversie, die naar verluid exclusief voor een Zuid-Koreaanse provider is.

Uiteraard weten we nog niet wanneer Samsung de rode Galaxy S20-modellen in Europa en/of Nederland zal lanceren. De kans is niet groot dat het vóór de officiële release in maart zal gebeuren. Hou er dus rekening mee dat je tot veel later in het voorjaar moet wachten, als je jouw toestel per se in het rood wilt. Ook goed om te weten: de Galaxy S20 Ultra is nog helemaal niet gespot in de rode jas.

En die rode Galaxy Buds dan?

Inderdaad, die rode Buds. Die zijn in sommige landen al officieel aangekondigd, maar nog niet in Nederland, noch in andere Europese landen. Met een beetje geluk komend ook die dus op een later tijdstip naar ons land – al dan niet tegelijk met de rode Galaxy S20 Plus.

Wil jij toch nu al een van de bestaande uitvoeringen van de Galaxy S20-serie bestellen? Check dan de pre-order opties bij Samsung's eigen shop HIER. Bij de S20 Plus en Ultra krijg je momenteel zelfs een gratis setje Galaxy Buds+. Je kunt ook ons uitgebreide Galaxy S20 pre-order overzicht checken.