Samsung Galaxy S2 beschikt over WiFi-direct

Soms is het nog een hele klus om bestanden uit te wisselen tussen twee telefoons. BlueTooth vergt nogal wat instel werk, via een extern WiFi-netwerk idem dito. Via mobiel internet bestanden mailen kan natuurlijk ook, maar is vaak relatief traag. Vandaar dat WiFi-direct – waar de Samsung Galaxy S2 mee is uitgerust – een echte uitkomst kan zijn. Steeds meer toestellen zullen in de nabije toekomst over WiFi-direct beschikken, dus het is niet alleen handig als je allebei een Galaxy S2 hebt.

Met WiFi-direct kunnen twee telefoons zonder tussenkomst van een ander netwerk direct contact met elkaar maken via de snelle WiFi-verbinding. Het uitwisselen van gegevens, foto's, video's en andere bestanden wordt zo een fluitje van een cent. Ook kan de Galaxy S2 direct verbinding maken met een WiFi-printer, zodat je teksten en foto's nog makkelijker kun afdrukken.

Lees de reacties (11)

  • -knip door de redactie-

    De Samsung Galaxy S2 heeft een HDMI uitgang waardoor u deze smartphone kunt verbinden met bijvoorbeeld uw tv om gemaakt foto’s en video’s bijvoorbeeld af te spelen op uw tv.

    -knip door de redactie-

    Edit door Arthur Dent: we nemen aan dat je hier vermeld ziet dat de Samsung Galaxy S2 inderdaad over HDMI beschikt - wat heel tof is, natuurlijk. Hoewel we deelname op galaxyclub.nl op prijs stellen, is het overnemen van grote hoeveelheden tekst van andere websites helaas in strijd met auteursrecht. Vandaar dat we je reactie hebben ingekort!

  • Ik heb een vraagje...hoe kun je zien dat de S2 is verbonden via het thuisnetwerk en niet het betaalde internet. Ik wil thuis alleen via wifi verbonden zijn. Schakelt het toestel dat automatisch in als mijn modem aanstaat?

    • Als je WiFi verbinding aan staat, zal Android altijd proberen hiermee eerst verbinding te maken met internet.

  • Vraag voor jullie: hoe kan ik het makkelijker maken om, eenmaal ingesteld, te switchen tussen mobiel internet, wifi internet thuis en het creeren van een wifi hotspot als ik elders ben?

    • Je kunt in principe voor alle functies losse switches vinden in de Android Markt, maar je kunt ook eens kijken naar Widgetsoid - daarmee kun je zelf één widget samenstellen met precies alle switches die je wilt, dus WiFi aan/uit, 3G aan/uit, Hotspot aan/uit, etc. Het is even zoeken, maar dan heb je ook precies wat je wilt!

  • Hoe kun je dan direct wifi maken met je TV bijvoorbeeld ? Ik heb een Sony Bravia KDL hangen en zou graag me filmpjes willen streamen van mijn S2 naar mijn TV.

    En die Hdmi uitgang van die S2 daar heb je toch wel een apart kabeltje voor nodig ?

    • Dat sharing van foto's en media naar de tv werkt dacht ik alleen met de nieuwste samsung tv's met internet

1 2
Gerelateerde artikelen