Eerste ROM met Android 4.0 en TouchWiz uitgelekt

Sinds de introductie van Android 4.0 Ice Cream Sandwich zijn developers koortsachtig aan het werk om een werkende versie voor de Samsung Galaxy S2 in elkaar te knutselen (zie bijv. HIER). Maar voor de gewone gebruiker is het natuurlijk wachten tot het moment dat Samsung een officiële update voor de S2 uitrolt – iets wat volgens sommige geruchten al in januari 2012 moet gaan gebeuren.

Hoewel dit vrij kort dag is, blijkt nu dat Samsung wel degelijk al in de weer is met een test versie van de nieuwe Galaxy S2 Android 4.0 ROM. SamFirmware (binnenkort reincarnerend als SamMobile) heeft namelijk de hand weten te leggen op zo'n test versie. Dit is de eerste keer dat we Android 4.0 (4.0.1 om precies te zijn, met ROM versie I9100XXKP1) in actie kunnen zien mét Samsung's eigen TouchWiz interface.

SamFirmware/SamMobile waarschuwt dat het hier gaat om een vroege test versie, waarop nog lang niet alles vlekkeloos werkt – dus wij raden niemand aan om de ROM nu al handmatig te gaan installeren. Maar duidelijk is dat Samsung al een flink eind op weg is om de beloofde Android 4.0 update op de rails te krijgen.

Check SamMobile mocht je toch aan de slag willen, met deze experimentele ROM.

(met dank aan SamMobile)

Lees de reacties (13)

  • Ik vind het erg jammer (maar wel begrijpelijk) dat Samsung zich zo vasthoudt aan hun TouchWiz. De nieuwe ICS interface is zo verkeerd nog niet. Nu is het bijna niet te zien aan de looks van de homescreen of the app drawer dat er een nieuwe Android versie is.

    Hopelijk doen ze overigens nog iets aan die oranje glow aan de randen, als ergens op gedrukt wordt. Erg lelijk, wat mij betreft..

    • Ik vind zoiezo het hele gebeuren van Touchwiz of Sense van HTC niets. Laat ons gewoon Android gebruiken zoals het hoort en voor de liefhebbers misschien een knopje wat je aan en uit kunt zetten (soort van een homescreen switcher, alleen dat dan alles veranderd)

      • voor de liefhebbers zijn er costum roms, ga daar maar eens naar kijken als je zo graag vanilla android wil

  • Touchwizz doet het 'm toch niet echt, het voelt niet als iets nieuws (zoals hier boven ook al gezegd is). Gelukkig heb je nog de custom launchers.. maar dan nog!
    Al met al goed om te zien dat er vaart zit achter 4.0.1 .

  • Toen ik net op youtube keek kwam dit filmpje ook naar voren.
    Lijkt wel een stuk anders dan op de Nexus.

  • Dit was natuurlijk te verwachten. Hoogst waarschijnlijk blijft de standaard firmware van de SGS2 TouchWiz 4.0 bevatten met enkele tweaks. Ik denk dat we de grote veranderingen pas kunnen verwachten vanaf de SGS3 met TouchWiz 5.0
    Ik ga dus sowieso voor een CM9 of iets in die trend om Android 4.0 in zn volle glorie te hebben op mijn SGS2. Het is alleen nog even wachten op de volgende leak zodat de devs. van CM9 de RIL goed werkend kunnen krijgen en dus een Beta uit kunnen brengen. Ik verwacht dat er in januari een aardig werkende CM9 Beta voor de SGS2 beschikbaar komt.

1 2
Gerelateerde artikelen