Android 2.3.6, anyone? (update 30 november: daar is ‘ie al!)

Update 30 november: deze keer hoefden we niet lang te wachten op het uitrollen van de nieuwe firmware update. Android 2.3.6 is gearriveerd via Kies! Voor zover nu te zien gaat het om een update voor toestellen zonder provider-specifieke firmware, en voor KPN toestellen. Hopelijk kunnen ook mensen met een Vodafone en T-Mobile versie spoedig aan de bak, via Kies of mogelijkerwijs via de ingebakken update mogelijkheid (Instellingen -> Over het toestel -> Software-update).

(met dank aan @SamKiesUpdates en Johan en August voor het melden)

 

Hoe je het ook wendt of keert, Samsung zit niet stil op update gebied – in ieder geval niet op Galaxy S2 update gebied. De laatste tijd kregen we al de Android 2.3.4 en 2.3.5 update voor de kiezen, en nu duiken de eerste tekenen alweer op van een update naar (telt u nog mee?) Android 2.3.6.

Maar voordat we nu enthousiast ‘BINGO' gaan roepen: begin volgend jaar verwachten we ook al een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dus wie echt absoluut altijd de allernieuwste firmware versie op zijn toestel wil hebben, kan binnenkort weer aan de slag. Maar wie het constante ge-Kies nu wel even gezien heeft, kan wat ons betreft rustig wachten op de Android 4.0 update.

Laten we niet op de zaken vooruit lopen – schijnbaar is Samsung van plan de 2.3.6 update te rollen, maar we weten op dit moment nog niet wanneer, of waar. Maar we melden het toch even…

(met dank aan SamMobiles)

Update: wie op 100% veiligheid gesteld is moet de update toch overwegen. In Android versies tot en met 2.3.5 zou een bug zitten, waardoor het mogelijk is toegang te krijgen tot de ‘root' van het Android systeem – een mogelijk zwak punt in de beveiliging dus. Of de Galaxy S2 ook getroffen is door deze bug is nog maar de vraag, aangezien deze tot nu toe alleen is gevonden op toestellen met een specifiek type grafische processoren – een type wat niet in de S2 te vinden is. Maar wie het zekere voor het onzekere wil nemen zit zeker goed met de Android 2.3.6 update – zodra deze uitgerold wordt, uiteraard.

(met dank aan Tweakers en Joost!)

Lees de reacties (161)

  • Ik zou zowiezo updaten naar Android 2.3.6. als je de kans krijgt, en zeker niet wachten tot versie 4.0 (Ice Cream Sandwich). In 2.3.6. wordt namelijk een behoorlijk ernstige bug ( = fout in de software) verholpen die ervoor kan zorgen dat mensen/bedrijven met foute bedoelingen je toestel kunnen overnemen zonder dat je het merkt.

    Artikel met meer informatie:
    http://tweakers.net/nieuws/78274/kernelbug-android-maakt-verkrijgen-roottoegang-gemakkelijk.html

    • Sinds mijn update naar 2.3.6 heb ik het volgende voor: automatisch opnieuw opstarten.
      Nu, voordien (2.3.4) werd bij een aan/uit schakelen van het toestel niet altijd om de pincode gevraagd, vandaar mijn update naar 2.3.6. Dit is wel verholpen maar nu bovenstaand probleem.

      Iemand daar ervaring mee?

      • Ik heb precies het zelfde probleem, ik heb het toestel ook geupdate naar 2.3.6. Ik vond het al raar dat ik soms bij het activeren van het toestel weer opnieuw mijn pincode moest intypen, later kwam ik er dus achter dat hij gewoon elke keer automatisch opnieuw opstart..... Heel raar, ik hoop snel op een update voor dit probleem.

      • Hier hetzelfde probleem. Na update via OTA gaat het toestel om de paar uur in reset. Dus letterlijk uit en direct weer aan. Uiteraard vraagt die daarna om PIN.
        Is er al iemand geweest die hier melding van heeft gemaakt bij Samsung?

        Ik ga iig een support request inschieten.

        (is ook mooi te zien dat die via reset is gegaan want bij batterij-management kun je precies zien hoe lang het toestel al up is).

      • Ik heb precies hetzelfde op mijn gs2 na de update naar 2.3.6, maar mijn spontane resets gebeuren enkel en alleen wanneer wifi aan staat en ik het toestel niet actief gebruik.

        • dit overkwam mij vandaag ook! voor het eerst heb ik m'n GS2 langere tijd ongebruikt met WIFI ingeschakeld laten liggen en hj heeft zich in ongeveer 2 uur tijd 2x uit en weer ingeschakeld.
          ondertussen enkele apps die ik recent heb geinstalleerd weer verwijderd - voor de zekerheid, maar het kan dus goed zijn dat zij niet de boosdoensers zijn.
          Ik ben benieuwd of iemand de oorzaak kan achterhalen.

    • Hoi iedereen,

      Kunnen jullie me verder helpen? Ik heb een S2 gekocht in oktober en elke keer als ik mijn telefoon via Kies verbindt, geeft Kies aan : 'uw apparaat ondersteunt geen firmwareupgrades via Kies'. Ik heb al veel emailverkeer gehad met Samsung maar zij kunnen dit probleem niet verhelpen, het zal wel aan je computer liggen. Dat kan niet, want op 3 computers geprobeerd en elke keer hetzelfde liedje. Ik durf niet goed via Odin mijn telefoon te updaten en roep daarom de hulp van jullie in. Ik wil graag dat ik mijn telefoon gewoon via Kies kan updaten. Ik draai nu op Android 2.3.4 en kernelversie:2.6.35.7-I9100XXKG6-CL425236
      se.infra@SEP-53 #2
      Buildnummer: GINGERBREAD.XXKG6

      Hoor het graag van jullie,

      Vriendelijke groet,

      Jelle

      • Ik had hetzelfde probleem. Ik wilde updaten omdat ik de wifi sharing bug had (ook wel batterij drain bug).
        De mijne kwam van The Phonehouse, ik heb hem onder garantie binnen gebracht. Na anderhalve week kon ik hem weer ophalen. Er stond eerst 2.3.3 op, daarna 2.3.5. Dezelfde dag gaf Kies aan dat 2.3.6 beschikbaar was, maar deze typiste ging niet "vanwege een fout" (hoe cryptisch kun je zijn...).
        Via OTA ging het wel: instellingen> over het toestel> software update.
        Nu heb ik ook de reboot bug.

    • Hallo iedereen,

      Ik heb dus een samsung galaxy s 2 aan het eind van 2011 geupdate naar versie 2.3.5. De 2.3.6 is als het goed is uitgekomen en als ik Kies aansluit (nieuwste versie van Kies) zegt hij dat dit ik al de laatste update heb (PDA:KJ3 / PHONE:KI1 / CSC:KI2 (VDF)). Als ik ga naar Instellingen > Over het toestel , staat er gewoon dat het de 2.3.5 versie is. Hoe kan ik hem naar 2.3.6 updaten?

      mvg

      Tufan

  • Ik snap niet dat iedere keer maar weer worden gesproken over Kies, ik zit probleemloos op 2.3.5 en heb tot nu toe alle updates (2.3.4 en 2.3.5) gewoon op mijn toestel via software-update laten binnenkomen, niks geen toestanden, gewoon aanklikken en de rest gaat automatisch.

    • Wees er maar blij mee Arjen. Voor veel anderen geldt dat het niet zo simpel is. Dat heeft weinig te maken met kennis of kunde maar meer met de combinatie software, operating system, registerparameters en toestelversie.

    • Hoi, bij mij ook het zelfde verhaal wat betreft updaten.
      Ik heb ook via software update op het toestel gewoon kunnen updaten naar 2.3.4 en daarna 2.3.5. zonder een hoop problemen.
      aanklikken en de update gaat automatisch

    • Heb geupdate naar 2.3.5. waar ze blijkbaar een bug met de bluethooth opgelost hebben voor de samsung galaxy. Alleen hebben ze hiermee een bluethooth bug gecreerd voor de s2. Telefoon blijft maar opnieuw opstartten zodra de bluethooth aanstaat :S:S:S:S. Heel erg irritant, en bedankt :@

1 2 3 20
Gerelateerde artikelen