Samsung Galaxy S10 update van februari beschikbaar in Nederland

Samsung rolt de update van februari uit voor de Galaxy S10, S10e, en S10+. Daarin zit de nieuwste beveiligingspatch voor de toestellen – en verder niet zoveel meer.

Galaxy S10 update februari 2022

Sommige maanden knalt Samsung de nieuwste beveiligingsupdate in anderhalve week naar bijna alle telefoons die ‘m moeten krijgen. En soms gaat het allemaal een beetje gezapiger. Februari is tot nu toe een maand waarin dit laatste het geval is. Slechts een handje vol toestellen ontving de nieuwste patch al. De Galaxy S10 er nu een van.

Voor de Galaxy S10, S10e, en S10+ rolt nu firmwareversie G97*FXXSEGVA9 uit. Afgaande op de bijgevoegde changelist brengt de update alleen de patch van februari. Daarin zitten tot wel 46 fixes van Google voor het Android 12 OS zelf. Voor de eigen One UI interface en applicaties voegde Samsung nog eens 19 verbeteringen toe. Daarvan zijn er acht specifiek voor toestellen die de upgrade naar Android 12 al kregen – waaronder de Galaxy S10, dus. Tevens wordt een lek in de beveiliging van het DeX systeem gedicht.

Natuurlijk hopen we dat onder het generieke – want bij iedere update aanwezige – kopje ‘Stabiliteitsverbeteringen van het apparaat, bugreparaties‘ toch nog de een of andere bug gefixt wordt. De update van januari liet op een aantal Galaxy S10 exemplaren toch de een of andere bug achter, zo bleek uit een aantal reacties van gebruik(st)ers. Hopelijk dat de nieuwe update op dit vlak toch wat puntjes op de ‘i' zet.

Beschikbaarheid

Je kunt de update nu direct, OTA binnenhalen op de unbranded Galaxy S10, S10e, en S10+ in Nederland én in België. Alleen wie zijn of haar branded toestel destijds direct bij Vodafone of T-Mobile kocht moet nog wat geduld hebben. Dit geldt ook voor de Galaxy S10 Lite, die de update ook gaat krijgen – maar nog niet nu.

Zoals altijd kun je afwachten tot je een melding krijgt. Of je gaat zelf via Instellingen naar Software-update, en tikt daar op Downloaden en installeren.

Heb jij de nieuwe update al geïnstalleerd op jouw Galaxy S10? Kom je nog meer veranderingen tegen? Worden eerdere bugs gefixt – of juist niet?

Lees de reacties (2)