Samsung Galaxy S10 krijgt nu de update van oktober in Nederland en België

Vandaag start de oktober update voor de Galaxy S10 serie in Nederland. Net als op bijna alle andere Samsung telefoons brengt de update alleen de nieuwste security patch.

Galaxy S10 update oktober 2021

Netjes op schema en zonder verrassingen arriveert de volgende beveiligingsupdate voor de Galaxy S10, destijds de eerste Samsung telefoon in Nederland met een ronde uitsparing in het scherm voor de frontcamera.

Een download van ruim 162MB staat klaar en bevat firmwareversie G97*FXXSDFUI5. Daarin zitten géén functionele of visuele veranderingen. Wel aan boord is de patch van oktober. Voor telefoons met een Exynos processor van Samsung zelf – zoals de Galaxy S10 – zitten daarin heel wat relevante verbeteringen voor de beveiliging.

Grotere vernieuwingen krijgen de Galaxy S10 modellen pas begin 2022 weer, met de upgrade naar Android 12. Dat wordt dan de eerste keer dat een Galaxy telefoon een derde grote Android upgrade ontvangt, conform de wijzigingen in het updatebeleid die de Zuid-Koreanen ruim een jaar geleden aankondigden.

Als je nu al meer wilt weten over die toekomstige upgrade, check dan onze preview van Android 12 en One UI 4 op de Galaxy S21. Meer details over de verschillende vernieuwingen vind je in onze berichtgeving over One UI 4.

Beschikbaarheid

Zover is het natuurlijk nog even niet. Je kunt nu eerst de beveiligingsupdate van oktober OTA downloaden op de unbranded Galaxy S10e en S10 in Nederland en België. Voor de Galaxy S10+ zal hij ongetwijfeld ook spoedig volgen, terwijl de verschillende branded toestellen van Vodafone en T-Mobile later deze maand aan de beurt komen. De S10 Lite volgt zoals altijd zijn eigen updateschema.

Zoals je gewend bent, krijg je vanzelf een melding zodra de update klaar staat voor jouw telefoon. Handmatig de beschikbaarheid checken kan ook, en wel via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al binnen, en kom je onverhoopt toch veranderingen en/of bugs tegen? Laat het ons hieronder even weten!