Samsung Galaxy S10 benchmark toont specs, hint naar prestaties

De mensen van benchmark AnTuTu hebben de Samsung Galaxy S10 betrapt op het rennen van testrondjes. Daarbij zien we een aantal technische specificaties bevestigd, en krijgen we een eerste idee van de prestaties van de Exynos 9820 processor.

Galaxy S10 concept ontwerp (Muhsin M. Belaal Auckburaully)

Galaxy S10 benchmark: specs en prestaties

Een tijdje geleden lanceerde Samsung officieel haar nieuwe Exynos 9820 processor, die we in 2019 in de Europese Galaxy S10 gaan tegenkomen. De Zuid-Koreanen beloofden daarbij duidelijk betere prestaties, uiteraard zonder absolute waarden te noemen. Het opduiken van de ‘grote' Galaxy S10 met modelcode SM-G975F in benchmark AnTuTu licht nu een tipje van die sluier op.

In ieder geval zien we dat deze Galaxy S10 Plus inderdaad uitgerust is met de Exynos 9820, met 6GB werkgeheugen en 128GB opslag. De schermresolutie van 2280 x 1080 is niet absoluut, maar geeft aan dat het toestel een beeldverhouding heeft van 19:9. Dat kán een bevestiging zijn dat Samsung de bezels onder en boven het scherm verder minimaliseert. Uiteraard draait de S10 op Android 9 Pie, inclusief Samsung's nieuwe One UI, maar dat spreekt voor zich.

En dan de getoonde prestaties. Met een score van ruim 325000 punten doet het geteste prototype het in ieder geval niet slecht. De score is beter dan die van veel concurrenten, maar minder dan een recente andere AnTuTu test van de Snapdragon 8150, die vermoedelijk in andere S10-modellen gebruikt gaat worden. Wel moet je daarbij bedenken dat de Galaxy S10 zich momenteel nog ruimschoots in de ontwikkelingsfase bevindt. De getoonde score is dus heel erg ‘voorlopig', te noemen. Of het toestel uiteindelijk nog hoger scoort – of lager – moet anno 2019 blijken.

Galaxy S10 releasedatum

Met ‘anno 2019' bedoelen we uiteraard lancering en releasedatum van de Galaxy S10. Hoewel deze nog niet bekend zijn, is het geen gekke aanname dat het toestel eind februari zijn opwachting zal maken. Dan vindt het Mobile World Congress in Barcelona plaats, waar Samsung vaak haar nieuwe toptelefoons onthult.

Overigens: er is natuurlijk niet maar één Galaxy S10. De verwachting is dat Samsung drie of vier toestelversies zal lanceren. Er is één ‘basismodel' met een 5,8 inch OLED scherm zonder gebogen edges. Deze platte Galaxy S10 heeft een even grote broer met een dual edge display. De S10 Plus, waarvan we hierboven de benchmark zagen, krijgt waarschijnlijk een 6,2 inch dual edge OLED paneel. Naast deze drie varianten zit er bovendien nog een vierde ‘jubileummodel‘ in de pijpleiding. Dit toestel zou een 6,7 inch scherm hebben, zes camera's, en bovendien een keramische achterkant.

Hoewel het geruchtencircus rond de Galaxy S10 nu al op volle toeren draait – met veel zin en onzin, zoals gebruikelijk – verwachten we dat het de komende maanden alleen maar wilder wordt.