Nagenoeg zeker: Samsung Galaxy Note 10 heeft geen 3,5 mm koptelefoon aansluiting

Uit een betrouwbare bron komt opnieuw het bericht dat Samsung de Galaxy Note 10 compleet knop-loos maakt. Een andere vaak betrouwbare bron laat weten dat dit niet het geval is. Duidelijk? We zetten het voor je op een rij, en vrezen nu toch echt voor de 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

Galaxy Note 10: geen fysieke knoppen, koptelefoon aansluiting

Misschien kun je je nog aan een wild gerucht herinneren dat eind maart opdook. Samsung zou de Galaxy Note 10 ontworpen hebben zonder fysieke toetsen. Dat zou een vrij radicale move zijn ten opzichte van bijvoorbeeld de Galaxy S10. Bovendien wordt het nieuws nu uit een andere bron bevestigd – zo lijkt het.

AndroidPolice heeft een insider gesproken die bevestigt dat de Note 10 inderdaad knop-vrij zal zijn. Alle fysieke toetsen – aan/uit, volume, Bixby – zouden daarbij vervangen worden door capacitieve toetsen of drukgevoelige gebieden. Mogelijk bevinden deze zich dan op een kleine verhoging, of hebben deze een afwijkend oppervlak zodat je ze toch kunt voelen. Het resultaat is een body zonder onnodige opening, wat de weerstand tegen water en stof verder verbetert.

Daarbij helpt het ook, dat de Galaxy Note 10 waarschijnlijk géén 3,5 millimeter koptelefoonaansluiting meer heeft. Ook dat scheelt een opening, en bovendien ontstaat er meer ruimte voor een grotere accu. AndroidPolice onderstreept wel dat het hier nog steeds gaat om een gerucht, niet om definitief vaststaande beslissingen van Samsung.

Toch fysieke knoppen

Dat klinkt best interessant allemaal. Echter, uit een andere hoek horen we dat het allemaal anders gaat lopen. Twitteraar Ice Universe meldt namelijk tegelijkertijd dat Samsung besloten heeft de Galaxy Note 10 toch van gewone knoppen te voorzien. De nieuwe tech die nodig is voor het knoploze design is naar verluid nog niet betrouwbaar, volwassen genoeg. En dus zal de Note 10 toch vooral een met stylus uitgeruste variatie op het design van de S10 zijn.

Eerlijk is eerlijk: dit laatste klinkt ons niet onlogisch in de oren. Samsung maakte nog niet eerder een dergelijke grote sprong vooruit met haar Note-serie – juist om precies de genoemde redenen. De dure Note, gericht op professionals, moet vooral betrouwbaar zijn, tenslotte. Wel rekenen wij erop dat we in de tweede helft van 2019 een toestel in de Galaxy A-serie gaan zien met precies zo'n knop-loos design. Deze vormt dan vermoedelijk de opmaat voor grote veranderingen in de Galaxy S11 in 2020.

Owjee, de koptelefoon

De oplettende lezer(es) heeft het al wel opgemerkt: Ice Universe noemt níet dat Samsung toch besloten heeft een koptelefoonaansluiting in de Note 10 te stoppen. Sterker nog: hij is het wat dat betreft met AndroidPolice eens. Daarmee lijkt de kans dus erg groot dat het toestel er inderdaad géén zal hebben. Althans, geen klassieke, analoge 3,5 millimeter aansluiting. En hoewel dat dus beter is voor de batterij en de waterbestendigheid, is toch vooral ook een gemis voor iedereen die zo'n aansluiting juist waardeert. Wat vind jij? Is dat een deal-breaker? Of maakt het jou eigenlijk niet zoveel uit, zeker niet als het de accu/waterbestendigheid ten goede komt?

De verwachting is dat de Galaxy Note 10 in augustus gelanceerd gaat worden. Een kleinere, goedkopere Galaxy Note 10e lijkt ook van de partij.

Lees de reacties (1)