Samsung Galaxy Note 10 begint aan officiële Android 10 update

In Duitland is Samsung begonnen met de uitrol van de officiële Android 10 update voor de Galaxy Note 10. Als eerste komen vandaag de deelnemers aan het beta-programma aan de beurt. De brede uitrol start ook zeer spoedig.

Galaxy Note 10 begint aan Android 10 update

Vorige week publiceerde Samsung in haar Nederlandse Android 10 updateschema. Volgens dat schema begint de upgrade voor de Galaxy Note 10 in januari 2020. Desalniettemin start de uitrol van de nieuwe software voor dat toestel vandaag al – maar nog niet in Nederland.

In onder meer Duitsland is vanochtend de uiteindelijke versie van de Android 10 upgrade voor de Note 10 en Note 10 Plus live gegaan. Iedereen die eerder meedeed aan het beta-programma krijgt nu de 144MB kleine update naar firmwareversie N97xFXXU1BSL7. Dat is de versie die op zeer korte termijn beschikbaar moet gaan komen voor alle gebruik(st)ers. Met deze update komt dus een einde aan de beta-fase van Android 10 voor de Galaxy Note 10 toestellen.

De Galaxy Note 10 is de telefoon waarvoor de upgrade in feite het kleinst is. Heel wat veranderingen die op andere Samsung telefoons nieuw zijn in Android 10, zaten al in de One UI versie waar de Note 10 mee op de markt verscheen, tenslotte. In onze preview van Android 10 op de Galaxy Note 10 kon je zien dat er toch nog wat veranderingen zijn. Functies als Apparaatonderhoud en Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht worden flink bijgeschaafd, en de camera-app krijgt een make-over. De Prullenbak zit nu ook in Mijn bestanden en je kunt de verbeterde gebarennavigatie gebruiken. Meer veranderingen zie je dus in onze preview, en in ons overzicht van de One UI 2.0 features.

Wanneer in Nederland?

Zoals gezegd: vandaag start de officiële Android 10 update voor beta-testers. Later vandaag, of uiterlijk de komende dagen, kan dan iedereen de upgrade downloaden in de landen waar de beta toegankelijk was, zoals Duitsland. Als ook die uitrol verder goed verloopt, stelt Samsung de update beschikbaar in meer landen. De Nederlandse Galaxy S10 kreeg Android 10 precies een week na de start in Duitsland. Dat biedt natuurlijk niet de garantie dat je ‘m zeker volgende week op jouw Note 10 kunt installeren. Maar het is duidelijk dat de update onderweg is, en de kans is groot dat je ‘m nog in 2019 kunt installeren – mits er geen serieuze problemen opduiken, de komende dagen.