Samsung Galaxy M51 (M41) heeft 7000 mAh accu, komt in zwart en wit

Bij verschillende instanties duikt een accu op die mogelijk in Samsung's aankomende Galaxy M51 zit. Saillant detail: de batterij heeft capaciteit van maar liefst 7000 mAh. De Galaxy A51, bijvoorbeeld, heeft een accu met ‘maar' 4000 mAh.

Galaxy M51 batterij: 7000 mAh

In de database van SafetyKorea én bij de Chinese instantie 3C duikt een en dezelfde, onbekende telefoonaccu op van Samsung. Deze graagt modelnummer EB-BM415ABY. Normaal gesproken duidt dit op een telefoon met modelnummer SM-M415, maar in dit geval weten wat dat de bijbehorende telefoon vermoedelijk als de SM-M515 in ontwikkeling is. Om precies te zijn: dat is de Galaxy M51.

Uit de documentatie valt op te maken dat de genoemde accu een rated capaciteit heeft van 6800 mAh. De geadverteerde, typical capaciteit ligt daarmee waarschijnlijk rond de 7000 mAh. Dat is nog een stapje groter dan de 6000 mAh van de Galaxy M21, die je momenteel in ons land kunt kopen. De Galaxy M51 komt daarmee qua batterij dus in het vaarwater van menig tablet terecht.

Uit een vermelding in benchmarktest Geekbench weten we dat het toestel voorzien is van Qualcomm's Snapdragon 730 soc, en over 8GB RAM beschikt. Onze collega's van SamMobile meldden eerder dat het toestel 128GB opslag mee krijgt.

Galaxy M51 in Europa: zwart en wit

Twee weken geleden al schreven wij dat de Galaxy M51 mogelijk één van de toestellen in de M-serie is die Samsung deze herfst ook in Nederland uit zal brengen. Verschillende Europese versies zijn van dit 'topmodel' in de M-serie in ontwikkeling, namelijk.

Inmiddels kunnen we in ieder geval alvast een tweetal kleuren bevestigen waarin de Galaxy M51 in West-Europa uit gaat komen. Je kunt het toestel straks kopen in een zwarte en een witte uitvoering. Mogelijk komen er nog meer kleuren bij, maar deze twee behoren in ieder geval tot het aanbod.

Wanneer?

Waar wij nog geen idee van hebben, is wanneer Samsung de Galaxy M51 hier uit wil gaan brengen. Zeker is, dat we over een maand eerst kennis kunnen gaan maken met de veel duurdere Galaxy Note 20. De M51 maakt dan zijn opwachting vermoedelijk pas in de herfst.

PS: overigens weten we nu ook dat de Galaxy M31s naar Europa komt in twee kleuren, namelijk zwart en blauw. Of Samsung voor die tijd de Galaxy M31 (zonder ‘s') nog uit gaat brengen – daar leek het lange tijd wel op – is alles behalve duidelijk.