Samsung Galaxy M32 komt naar Europa: kleuren, meer specs

Samsung brengt later dit jaar de Galaxy M32 uit in Europa. De laatste tijd werden al wat details van het toestel bekend – en nu weten we ook in welke kleuren je ‘m straks kunt kopen.

De Galaxy M32 volgt later dit jaar de Galaxy M21 en M31 op

Galaxy M32 kleuren

Tot nu toe bracht Samsung géén nieuwe toestellen in de M-serie uit in ons land. De nadruk lag vooral op de Galaxy A52 en de duurdere Galaxy S21. De Galaxy M12 verschijnt vooralsnog niet officieel hier – maar andere nieuwe modellen misschien we. Eerder vandaag schreven we al over de aankomende Galaxy M52, en nu kunnen we nieuwe details van de Galaxy M32 delen.

Dat toestel komt namelijk zeker naar Europa, en wel met modelnummer SM-M325FV. Hij moet hier de Galaxy M31 opvolgen, die vorig jaar samen met de Galaxy M21 vrij populair bleek te zijn. De combinatie van een flinke accu en een vriendelijke prijs is daarvoor de logische verklaring.

Wat de accu betreft zit je straks met de M32 ook weer goed. Het toestel krijgt dezelfde 6000 mAh capaciteit als zijn voorganger. Een benchmark verklapte recent dat het toestel uitgerust is met MediaTek's Helio G80 processor, die we ook kennen van de 4G-versie van de Galaxy A32. Deze zet prestaties neer die vergelijkbaar zijn met de M31 van vorig jaar – althans, qua rekenkracht. Grafisch is de Helio G80 wel een stuk sneller dan de processoren die vorig jaar in de M21 en M31 zaten.

Overigens lijkt de M32 niet alleen qua processor op de A32 4G. Voor zover wij kunnen nagaan heeft de Galaxy M32 ook een 64 megapixel hoofdcamera, en een 20 MP frontcamera.

De Galaxy M32 kun je straks aan deze kant van de wereld kopen in het zwart, wit, en lichtblauw. Deze laatste kleurvariant is mogelijk nog wat lichter dan de blauwe versies van bijvoorbeeld de A52 en A72.

In Nederland?

Wat we helaas nog niet kunnen bevestigen is of de Galaxy M32 ook naar Nederland komt. Natuurlijk lijkt de kans groot. Tenslotte was ook de Galaxy M31 hier te koop. Hopen mag dus, maar wij houden nog even een slag om de arm tot er meer duidelijk wordt.