Samsung Galaxy A90 batterijcapaciteit: kleiner dan de A50 en A70

De batterij van de aankomende Samsung Galaxy A90 is niet zo groot als die van zijn broers. De Galaxy A50 en Galaxy A70 hebben beide een (veel grotere accu).

Galaxy A90 batterij

Samsung stopt dit jaar in sommige Galaxy A-modellen een flinke batterij. De reeds onthulde Galaxy A50 heeft een 4000 mAh accu, en de nog niet gelanceerde Galaxy A70 krijgt zelfs een capaciteit van 4400 mAh. Dit maakt dus erg benieuwd naar de accu van de Galaxy A90.

Uit informatie die wij onder ogen kregen, blijkt dat de accu van de A90 – modelcode EB-BA905ABN – een capaciteit heeft van ‘slechts' 3610 mAh. Wij vermoeden dat het hier gaat om de 'typical' capaciteit, met een ‘rated' capaciteit die daar nog iets onder ligt – maar zeker weten doen we dat niet. Maar zeker is dat de Galaxy A90 in deze orde van grootte ligt.

Deze wat bescheiden capaciteit kan twee dingen betekenen. Ten eerste is de Galaxy A90 misschien wel niet de grootste telefoon in de nieuwe A-serie. De A50 heeft een 6,4 inch display, terwijl de A70 misschien zelfs nog wat groter is. Ook kan de geringere accucapaciteit een gevolg zijn van een designdetail dat eerder al opdook, namelijk de aanwezigheid van een pop-up mechanisme voor de camera. Die neemt mogelijk meer plaats in de behuizing in, met minder ruimte voor een grote accu als gevolg.

En verder?

Eerder al werd bekend dat de Galaxy A90 in ieder geval ook in Europa uit gaat komen. Echter, een brede Nederlandse release kunnen we ook vandaag nog niet bevestigen. Samsung zelf duidde het toestel recent al aan als een ‘Ultimate Gaming Device‘, in een rijtje waarin ook de Galaxy S10 voorkomt. Veel meer informatie over het toestel is op dit moment nog niet beschikbaar.

Wel lijkt de kans groot dat Samsung de A90 op 10 april zal lanceren. Dan vindt namelijk een speciaal evenement plaats waarop meerdere nieuwe toestellen in de A-serie onthuld gaan worden. Hoewel de Galaxy A40 gisteren al online verscheen, is dat mogelijk een van de andere toestellen die op die datum zijn opwachting zal maken – evenals, zo vermoeden wij, de Galaxy A20e. Beide modellen verschijnen overigens wel op de Nederlandse markt, dus dat schept hoop dat ook de A90 hier te koop zal zijn, later dit jaar.