Samsung Galaxy A54 krijgt update van mei met toffe Image clipper functie

Voor de Samsung Galaxy A54 rolt de update van mei uit. Daarmee krijgt het toestel ook de nieuwe Image clipper feature die afkomstig is van de Galaxy S23.

Galaxy A54 update mei 2023

Toen Samsung de Galaxy S23 serie lanceerde, leek het er lange tijd op dat één feature exclusief voor die toestellen zou blijven. Tenslotte maakte de Image clipper functie géén deel uit van de eerste One UI 5.1 update die naar veel andere telefoons kwam. Verbazing volgde toen een losse update de functie alsnog naar de Galaxy S- en Z-serie bleek te brengen. En nog meer verbazing wekte Samsung, toen ook de Galaxy A53 en Galaxy A33 de feature vorige maand kregen.

Met deze laatste update werd direct duidelijk, dat ook de Galaxy A54 de Image clipper functie nog tegoed heeft. En inderdaad, vandaag rolt een flinke update van ruim 1GB uit, met daarin firmwareversie A546BXXU2AWDB. Deze brengt pakweg twee grote verbeteringen.

Als eerste wordt natuurlijk de beveiligingspatch van mei geïnstalleerd. Deze bevat tot 55 verbeteringen voor het Android OS, en nog eens 21 fixes voor Samsung's eigen software. Daaronder zien we drie belangrijke verbeteringen voor de beveiliging van de Exynos modem-software, en voor de Theme ManagerKnox, en de Gear Manager apps.

Image clipper

Functioneel het meest interessant is natuurlijk dat de Galaxy A54 na installatie ook de Image clipper functie heeft. Daarmee kun je automatisch personen of objecten uit foto's snijden. Vervolgens kun je ze apart copy-pasten, of als afbeelding opslaan. Kies een foto in de Galerij, leg je vinger op de persoon of het object dat je wilt uitsnijden, en laat de software zijn werk doen.

De uitgesnijden afbeelding kun je kopiëren en in een andere app plakken, of direct delen. Of je slaat hem als bestand op in de map Bijgeknipte afbeeldingen. Het is zo bijvoorbeeld de ideale functie om stickers te maken.

Installatie en beschikbaarheid

De nieuwe update is nu direct beschikbaar op de unbranded Galaxy A54 in Nederland, België, en de rest van Europa. Alleen met een branded, of van verder weg geïmporteerd toestel moet je misschien nog wat geduld hebben.

Je krijgt vanzelf de melding dat je de nieuwe update kunt downloaden. Of je checkt zelf de beschikbaarheid via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank, Petra!)