Samsung Galaxy A52s krijgt februari update zonder One UI 5.1

De Samsung Galaxy A52s krijgt nu de update met de beveiligingspatch van februari. En hoewel wij er stiekem op hoopten, wordt One UI 5.1 vandaag nog niet geïnstalleerd.

Galaxy A52s update februari 2023

De afgelopen week rolde Samsung versie 5.1 van de One UI interface in een klap naar verschillende telefoons uit. En dus hoopten wij stiekem een beetje dat de Zuid-Koreanen deze week in hetzelfde tempo doorstomen met de nieuwste versie van de One UI. Dat blijkt niet helemaal het geval.

De Galaxy A52s begint vandaag namelijk wel aan een nieuwe update, maar One UI 5.1 zit daar niet in. Een download van bijna 255MB brengt het toestel naar firmwareversie A528BXXS2DWB5. De update bevat eigenlijk geen enkele merkbare functionele vernieuwing. En na installatie heb je nog steeds One UI 5.0.

Wel wordt de beveiligingspatch van februari geïnstalleerd. Deze bevat 48 fixes voor het Android OS zelf, en zeven voor de software van Samsung zelf. We zien dat de beveiliging van de vingerscanner, de Veilige Map, de Telefoon, en de Contacten app verbeterd wordt.

Natuurlijk hoort de Galaxy A52s tot de Samsung telefoons die One UI 5.1 krijgen. Echter, dit gebeurt dan kennelijk pas in een volgende update. Of dat nog in februari gaat gebeuren, of pas in maart, durven wij niet te zeggen. Wel weten we dat de A52s in Zuid-Amerika wél al de One UI 5.1 update ontving, dus mogelijk kan het ook hier snel gaan. Maar: zoals Ronald hieronder al aanstipt, kan het ook zijn dat de eerste update-versie te buggy was. In dat geval is het wachten op een verbeterde uitvoering van dezelfde software.

Beschikbaarheid

Je kunt de update met de patch van februari nu direct installeren op de unbranded Galaxy A52s in Nederland en België. Als je jouw branded toestelversie direct bij T-Mobile of Vodafone kocht, dan moet je nog even afwachten.

(Dank, Herrie!)

Lees de reacties (12)

  • Zal er wel aanliggen, dat er problemen zijn met de ONE UI 5.1 patch. Samsung zal eerst de problemen hiermee willen oplossen voor ze verder gaan met uitrollen.

        • Ja, ben zelf ook wat dingen aan het checken en testen (ipv 'op wat fora staan wat meldingen'). Veel problemen kan ik zelf op allerlei toestellen niet bevestigen. Ik kom er misschien later deze week op terug.

  • Wat mij betreft hoeven ze de moeite niet te doen. Dat hele one ui werkt minder fijn dan de originele Google interface.
    Dat is mijn ervaring, zelfs na twee jaar wennen.
    Dan sloopt elke update ook nog eens zaken. Bij de vorige update klopte er niks meer van kleuren en lettertypes, bij de laatste interfereeert de nieuwe slaap routine met de standaard instellingen voor nachtstand.

  • Na installatie Android 13 (december 2022) op mijn 52s onderstaande reaktie op dit forum geplaatst:

    Na installatie Android 13 werkt Meldingsherinnering (elke x minuten melding herhalen op vergrendelscherm) vanuit Secure Folder niet meer, de 1e melding komt wel maar geen herinneringsmelding. Buiten Secure Folder werkt Meldingsherinnering wel.

    Ook met de update van februari nog steeds zelfde probleem.

    Is er een manier om dit probleem te melden aan Samsung ?

1 2