Samsung Galaxy A52: een eerste paar specificaties

Hoewel wij Samsung's Galaxy A52 pas in 2021 verwachten, verklappen we nu al een paar specificaties van het toestel.

Voorgangers van de Galaxy A52: de A51 (links) en A50 (rechts)

Galaxy A52: eerste specificaties

Dat Samsung ooit een Galaxy A52 zou gaan uitbrengen liet zich al raden naar aanleiding van de registratie van een serie merknamen, bijna een jaar geleden. Sindsdien kwamen we nog niet veel te weten over het toestel, maar nu bereikten ons toch een paar eerste details.

In ieder geval kunnen wij bevestigen dat Samsung inderdaad druk bezig is met de Galaxy A52, die natuurlijk ook als 5G-model uitgebracht gaat worden. Net als zijn voorganger – de Galaxy A51 – is de A52 uitgerust met een quad camera module achterop.

Details van de groothoeklens en dieptesensor weten we nog niet. Wel staat vast dat de A52 wederom een macrocamera heeft, en dus vermoedelijk geen echte zoomlens. Bovendien: de hoofdcamera krijgt een resolutie van 64 megapixels. Dat is een aardige upgrade ten opzichte van de 48 megapixel sensor van de Galaxy A51 – tenminste op papier.

Overigens krijgt de Galaxy A72 dezelfde macrocamera als de A52, maar dat laat zich natuurlijk raden. Tenslotte delen de Galaxy A71 en A51 ook dit onderdeel. Of het gaat om een macrocamera met dezelfde 5 MP resolutie weten wij op dit moment niet.

Wanneer?

Zoals we al schreven: dit zijn de eerste echte details van de Galaxy A52 die nu opduiken. Met andere woorden: het toestel is nog ver weg van een lancering. Deze wordt dan ook pas over enige maanden verwacht. Vorig jaar onthulde Samsung de Galaxy A51 pakweg half december. In de winkels lag het toestel een maand later, begin 2020.

Het gaat dus nog wel even duren voor de A52 echt de A51 zal gaan opvolgen. Tot die tijd komen we ongetwijfeld nog veel meer te weten over het toestel, dat mogelijk een van Samsung's bestverkopende telefoons van 2021 kan worden – afgaande op de popularteit van de A50 en A51.