Samsung Galaxy A51 update van september nu in Nederland

Net op tijd krijgt de Galaxy A51 zijn driemaandelijkse update, met daarin de beveiligingspatch van september. Bovendien wordt de camera app bijgeschaafd.

Galaxy A51 update september 2020

Samsung's bestverkopende telefoon van de afgelopen maanden is tevens een van de toestellen die slechts ieder kwartaal een firmware-update ontvangt. En inderdaad, na een wat drukkere start is dat precies de frequentie die Samsung nu hanteert.

Sinds de Galaxy A51 in juli nog een update kreeg gebaseerd op de patch van juni, was het aftellen – juli, augustus, september – tot een nieuwe beveiligingspatch zou arriveren. Vandaag is dat precies wat de ruim 492MB grote update naar firmwareversie A515FXXU3BTH4 met zich mee brengt.

In het pakket zitten de patches tot en met die van september, zodat de Galaxy A51 nu weer helemaal bij de tijd is. Bovendien bevat het pakket nog een verbetering: de ‘stabiliteit van camera is verbeterd‘. In het verleden zagen we nog wel eens meldingen voorbij komen van gebruik(st)ers met een regelmatig crashende camera. Hopelijk is dit probleem met de update van vandaag definitief de wereld uit.

Beschikbaarheid

De nieuwe Galaxy A51 update is nu beschikbaar op álle in Nederland en Belgie verkrijgbare toestelvarianten. Het maakt niet uit of je een unbranded of branded model hebt. Je krijgt vanzelf een melding dat je ‘m kunt downloaden, en start het proces handmatig via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Updatebeleid

Overigens schakelde Samsung bij de Galaxy A50 in oktober over van een kwartaalschema naar een maandelijks schema. Het zal ons benieuwen of de Galaxy A51 eenzelfde ‘upgrade' van het updatebeleid gaat krijgen, volgende maand. Hoewel de A51 prima verkoopt, kan het goed zijn dat er niet zoveel van over de toonbank gingen als van de A50 vorig jaar – al is het maar door de welbekende crisis die de wereld nog steeds teistert.

Mocht je het gemist hebben: de Galaxy A51 staat – samen met de A71 – ook op de lijst met Samsung telefoons die drie grote Android upgrades gaan krijgen. Dat was bij de lancering nog niet bekend, en dus alvast de eerste ‘update upgrade' die het toestel kreeg.

Heb jij de update vandaag binnen op jouw Galaxy A51? Merk jij iets van de verbeterde stabiliteit van de camera?

(Dank aan iedereen die het ons meldde!)

Lees de reacties (2)

  • Helaas introduceren updates naast verbeteringen ook vaak nieuwe problemen of, zoals nu, komen oude, problemen weer boven water.
    Na de update van sept 2020 waren de problemen met bt-audio weer terug.
    Ik luister graag Spotify in de auto dus bluetooth ingeschakeld. Doe je dat in combinatie met hotspot, voor verkeerinfo dan wordt het stotterend muziek.
    Het resetten van het cache- geheugen veranderd niets aan het probleem.
    Ik hoop, dat er net zoals de vorige keer, er snel een patch op volgt om dit weer te verhelpen.
    Toch merkwaardig dat de makers van de update dat zelf niet opmerken.

  • Na de update van september 2020 is de stabiliteit van mijn a51 super slecht geworden loopt regelmatig vast super langzaam, bij foto's maken stopt de camera enz enz. Wat een klote telefoon is dit, had voorheen een oneplus en had nooit problemen.