Samsung Galaxy A50 krijgt als eerste de update van oktober (aanvulling)

De eerste Samsung telefoon die de beveiligingspatch van oktober krijgt is…. de Galaxy A50. De update was grappig genoeg in sommige landen al in september beschikbaar – en nu dus in Nederland.

Galaxy A50 update oktober 2019

En rolt op de Nederlandse Galaxy A50 vandaag dus een update naar firmwareversie A505FNXXS2ASJ1 binnen. Het te downloaden pakket is met ruim 123MB vrij bescheiden, zeker in vergelijking met de andere recente updates voor het toestel. In ieder geval zien we dat de A50 na installatie voorzien is van de beveiligingspatch van oktober.

Daarmee bevinden we ons in de  zeldzame situatie dat we in feite niet weten wat de inhoud van deze patch is. Samsung heeft namelijk nog helemaal niet bekend gemaakt welke fixes er voor het Android OS en de eigen software worden uitgerold. Normaal gesproken gebeurt dit laatste in de eerste dagen van de nieuwe maand, pas daarna gevolgd door de start van de update zelf.

Duidelijk is, dat de Galaxy A50 met deze update weer helemaal bijgewerkt is. Na de augustus patch sloeg de telefoon de patch van september over. Toch ontvangt de A50 tot nu toe ruimschoots méér updates dan het officiële schema van Samsung doet vermoeden. Tenslotte zou het toestel eigenlijk slechts eens per drie maanden de nieuwste fixes moeten ontvangen. Vermoedelijk zette Samsung tot nu toe een tandje bij, door de flinke populariteit van het toestel. De A50 was afgelopen zomer de meestverkochte telefoon in Europa, tenslotte. Aan de andere kant: de nummer twee op die lijst – de Galaxy A40 – houdt zich wel netjes aan het kwartaal-schema.

Aanvulling 4 oktober: naar nu blijkt, bevat de oktober patch ook de fix voor een vervelende kwetsbaarheid in het Android OS. De Galaxy A50 is daarvoor nu dus al beschermd, al was niet eens 100% duidelijk of het toestel wel kwetsbaar was.

Beschikbaarheid

Hoe de vork ook in de steel zit, je kunt nu de update OTA – Over The Air, dus direct op de telefoon – installeren, mits je een Nederlands of Belgisch toestel hebt. Wel moet je nog wel wat geduld hebben als je jouw Galaxy A50 direct bij Vodafone of T-Mobile aanschafte. Voor deze zogeheten branded toestellen staat de nieuwe patch nog niet klaar.

Als de update voor jouw A50 beschikbaar is, krijg je vanzelf een notificatie. Ook kun je via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren direct checken of dit al mogelijk is.

Heb jij de update al op jouw Galaxy A50 uitgevoerd? Wat merk je er verder van? Zie jij nieuwingen? Zijn er bugs (opgelost)? Hieronder lezen we het maar al te graag!

Lees de reacties (11)

1 2