Samsung gaat nu echt stoppen met Samsung Cloud synchronisatie Galerij en bestanden

Samsung laat weten nu echt een einde te gaan breien aan Samsung Cloud. Het bedrijf heeft aangekondigd de synchronisatie van de Galerij en bestanden in drie fasen af te bouwen. Op 30 juni 2021 valt het doek definitief voor deze functies. Let op: als je je foto's, video's, en/of bestanden níet gesynchroniseerd hebt met Samsung Cloud dan is dit alles natuurlijk niet relevant voor jou. Zie ook HIER.

Samsung Cloud stopt: wanneer moet je wat doen?

Al vanaf de komst van Android 10 begon Samsung met het geleidelijk overhevelen van de cloud-integratie van de Galerij van Samsung Cloud naar Microsoft's OneDrive. Nu volgt dan het onvermijdelijke, daadwerkelijke einde van deze Samsung Cloud functies. Althans, de drie fasen op weg daar naartoe zijn nu aangekondigd.

Vanaf 5 oktober kun je als Nederlandse gebruik(st)er niet meer starten met het gebruiken van cloud-synchronisatie in Galerij en Mijn bestanden. Vanaf die datum komen geleidelijk voor iedereen functies beschikbaar om alle bestanden over te zeggen naar OneDrive, of deze zelf te downloaden.

Tot 31 juli 2021 kun je vervolgens je foto's en bestanden migreren naar OneDrive. Vanaf die datum houden de synchronisatie-functies op te werken. Premium Samsung Cloud abonnementen worden geannuleerd, en eventueel vooruit betaalde termijn teruggestort.

Vervolgens heb je nog tot 30 september 2021 de tijd om nog aanwezige bestanden en foto's te downloaden. Automatisch verhuizen naar OneDrive is nu niet meer mogelijk. Wil je dit nog wel, dan zul je dat handmatig moeten doen. Na 30 september wordt alle nog aanwezige content automatisch verwijderd, en houden deze functies helemaal op te bestaan in Samsung Cloud.

OneDrive synchronisatie blijft

Voor de goede orde: synchronisatie van foto's in de Galerij en bestanden via Mijn bestanden blijft wel gewoon bestaan als je OneDrive gebruikt. Bovendien vind je in Mijn bestanden ook synchronisatie met Google Drive. Je blijft dus verschillende opties houden om de inhoud van je telefoon te koppelen aan een cloud.

Overigens kun je – mocht je dat niet in het afgelopen jaar gedaan hebben – nu ook al checken of je je foto's kunt overzetten naar OneDrive. Ga in de Galerij naar de Instellingen van de app (via de ‘drie puntjes' in een van de overzichten). Direct bovenin de Galerij-instellingen vindt je op verschillende toestellen nu al de optie Overschakelen naar OneDrive.

Uiteraard houden wij je de komende maanden ook op de hoogte van de ontwikkelingen, fases, en stappen.

Lees de reacties (32)

  • Samsung is bezig met haar eigen graf te graven, one drive van Microsoft heeft maar 5 gb opslag wil je meer moet je betalen, nu heb je 15 gb ,dan kun je beter over gaan naar Google drive daar heb je ook 15 gb.
    Mijn volgende smartphone zal in iedergeval GEEN Samsung meer zijn.

    • kan ik mijn foto ook opslaan op de google drive? of heb ik geen keuze naast de one drive?

  • Rare redenering. Samsung bied dus nog steeds de mogelijkheid van 15 gig opslag dus wat veranderd er voor je dat je Samsung niet meer wil. Iets zegt me dat je zo wie zo al geen Samsung zou nemen.

    • Samsung biedt nog maar 5 gb via microsoft one drive.
      Google drive staat hier buiten, ik moet mijn foto's en bestanden zelf over zetten naar Google drive, hier werkt Samsung dus NIET in mee.

  • Spijtig te horen dat deze functie's weg vallen.Als deze functie's weg vallen , kan je verder backups maken van je smarthphone in de samsung cloud.Of valt deze functie ook weg met tijd .

    • Dat is nog niet helemaal duidelijk. Samsung zelf formuleert het heel voorzichtig, dus wie weet.

    • Ik heb vandaag 6-9-2020 een mailtje van samsung gekregen,
      Alleen de foto gallery en drive opslag worden NIET meer gesynchroniseerd

  • Ik gebruik Google Drive; dat is niet hetzelfde als Samsung Drive, toch?

    Foto's staan op Foto's van Google; ook niet hetzelfde als Galerij?

    • Nee, dat is niet hetzelfde. Je kunt wel Google Foto's gebruiken ipv Samsung's Galerij. Daar heb je dan wel die geïntegreerde synchronisatie, maar dan met Google Drive. Als je Samsung's standaard Galerij gebruikt, dan is OneDrive de enige met volledige integratie. Gek genoeg heb je in Samsung's Mijn Bestanden wel Google Drive integratie.

      • Dankjewel! Mijn man heeft een GooglePhone waar de foto's in de standaard Galerij staan. Hoe kan ik die foto's naar OneDrive overzetten?

  • Ik sla al mijn foto’s op op de sd kaart dan hoef ik toch niet over naar onedrive of google

1 2 3 4