Samsung gaat de Galaxy M21 met enorme accu in Nederland en België uitbrengen

Samsung gaat de onlangs onthulde Galaxy M21 ook in Nederland en België uitbrengen. De toestellen zullen hier te koop zijn in het zwart, blauw en groen.

Galaxy M21 release in Nederland en België

Een tijdje terug meldden wij dat Samsung twee nieuwe modellen in de M-serie ook in Europa gaat uitbrengen. Toen wisten we alleen zeker dat de Galaxy M21 en M31 in de Duitse winkels zullen belanden. Inmiddels bereikte ons meer informatie – over de release van de Galaxy M21, om precies te zijn.

Eerder deze week onthulde Samsung in India de Galaxy M21. Dit is een betaalbare telefoon met een 6,4 inch AMOLED scherm met een 1080p FHD+ resolutie. Het toestel draait op Samsung's Exynos 9611 processor – ook te vinden in de Galaxy A51 – en heeft 4GB RAM. Er is 64 of 128GB opslag en ruimte voor een geheugenkaartje.

Samsung geeft de Galaxy M21 een triple camera module mee met een 48 MP hoofdsensor, een 8 MP groothoeklens en een 5 MP dieptesensor. De camera aan de voorkant zit in een notch in het display en heeft een 20 MP resolutie. De vingerafdruksensor zit achterop, en naast de USB-C poort zit een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

Grootste batterij in een Galaxy

Het ‘pronkstuk' van de Galaxy M21 is echter de 6000 mAh batterij. Deze moet het toestel een indrukwekkende accuduur geven. Hij ondersteunt 15 Watt snelladen – niet zo snel als bij de toptoestellen, maar tenminste hoef je de enorme batterij niet op het traagste tempo te laden.

De Galaxy M21 wordt het toestel met de grootste batterij die Samsung tot nu toe uitbracht in Nederland en België. Groter dan de Galaxy S20 Ultra, of de Galaxy M20 die hier vorig jaar in beperkte oplage verscheen. Inderdaad, je kunt ‘m later dit jaar hier kopen in het zwart, blauw of groen. Een prijs in euro's weten we nog niet. Bovendien is ook nog niet duidelijk of het toestel gewoon een ‘brede' release krijgt. Zoals gezegd was de M20 vorig jaar alleen via een beperkt aantal kanalen te koop, tenslotte. Maar wie goed oplet kan het toestel met monsteraccu straks hier officieel op de kop tikken.