Samsung Duitsland bevestigt uitstel Android 10 update Galaxy S9

Samsung heeft in Duitsland de planning voor de uitrol van Android 10 naar de Galaxy S9 aangepast. De verwachte datum – tot voor kort nog januari – is nu veranderd in maart. Aanvulling: de update is nu toch begonnen – in Duitsland, nog wel.

Galaxy S9: Android 10 update uitgesteld

Als je ons volgt, dan weet je dat wij al langer een oogje houden op het updateschema van de Galaxy S9. Of beter gezegd: op de uitblijvende updates voor het toestel dat sinds november niet meer werd bijgewerkt. We schreven een tijdje terug al dat Samsung het mogelijk niet gaat redden Android 10 nog in januari op het toestel te krijgen. Begin december beloofden de Zuid-Koreanen de nieuwe versie van het OS deze maand uit te rollen.  Toen elders ook nog de beveiligingsupdate van januari op de Galaxy S9 begon te arriveren zónder Android 10 zagen we de bui al hangen.

Nu bevestigt Samsung Duitsland dan echt de vertraging, zoals AllAboutSamsung opmerkte. In de Duitse Samsung Members app werd gisteren het Android 10 update-overzicht bijgewerkt. Volgens de nieuwe lijst zullen de Galaxy S9 en S9 Plus de update in maart krijgen. Tot voor kort was daar januari te lezen. In Nederland is het overzicht in Samsung Members op het moment van schrijven nog niet bijgewerkt. Echter, wij verwachten dat dit in de komende dagen ook gaat gebeuren. Tenslotte ontlopen Nederland en Duitsland elkaar nooit veel bij de uitrol van zulke grote upgrades.

Overigens was het in Duitsland waar Samsung vorige week de januari update voor de Galaxy S9 uitrolde zonder Android 10. In Nederland is deze update nog niet beschikbaar, maar de kans lijkt nu erg groot dat dit binnenkort alsnog gaat gebeuren. Zo blijft de beveiliging tenminste up-to-date in afwachting van de grotere upgrade.

De nieuwe planning in de Duitse Samsung Members

Beter goed dan snel

Elders loopt momenteel nog steeds het beta-programma voor Android 10 op de Galaxy S9. Het feit dat de test nog steeds niet afgesloten is, wijst erop dat er nog rimpels gladgestreken moeten worden in de nieuwe software. Tenslotte hebben ook wij liever een goede update dan een snelle. Bovendien: in 2019 kreeg de Galaxy S8 de update naar Android 9 pas laat in februari. Met andere woorden: vorig jaar werd het ‘vorige topmodel' ook niet al in januari bijgewerkt. Bijzonder laat wordt het dus nu voor de S9 ook nog niet.

Dat neemt niet weg dat het jammer is dat Samsung's eigen, eerste planning te optimistisch is gebleken. Vooral omdat de S10 en Note 10 zelfs eerder werden bijgewerkt dan verwacht – en de Galaxy Note 9 wel in januari de sprong naar Android 10 maakte. In ieder geval heb je nu ruim de tijd om onze preview van Android 10 op de Galaxy S9 checken, en om op het gemak je Galaxy voorbereiden op de Android 10 update.

En zoals altijd: we houden je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

(Dank, Freeck!)

Lees de reacties (21)

  • Zo te zien letten jullie dus totaal niet op de andere fietsen. In jullie plaatje staat namelijk ook: Note9 februari 2020.
    In Duitsland begon de uitrol daar eind december al en is al wereldwijd beschikbaar. Tweede update met de januari patch is er zelfs al. Jullie moeten dan ook naar de andere feitjes kijken, die dus ook niet kloppen daar.

      • Ik verwacht dan eerder februari 2020, omdat de Note9 ook 1 maandje voorliep. En aangezien beta 6 al bezig is met de S9, lijkt het me zeer sterk dat er nog 1,5 maand over heen gaat. Ik denk half/eind februari de uitrol op de S9.
        Wat denkt u dan? Want de Note9 heeft hem ook niet in februari gehad in Duitsland, maar eind december al.

        • Wij melden hierboven wat Samsung meldt, meer niet. Doen dus op dit moment geen voorspellingen, behalve dat nu dan toch misschien de januari patch komt. De rest... moet blijken.

          • Maar wat is er dan precies aan de hand dat het zoveel vertraging opliep? En de Note9 dat niet had? Want de toestellen zijn bijna gelijk.

    • Ik heb Samsung al jaren geleden afgezworen vanwege hun totaal waardeloze update beleid.
      Na aanschaf van een zogenaamd "vlaggeschip" tablet die nooit een Android update kreeg had ik het helemaal gehad met jullie geliefde merk.
      Mijn huidige telefoon is een Nokia en ik heb een tablet van Lenovo. Beide merken bieden een prima (snelle) updateservice zowel qua Android versie als beveiligingspatches.
      Mijn advies: vergeet Samsung; mooie hardware zonder adequate ondersteuning levert altijd frustraties op.......

  • Het was trouwens toch ergens bevestigd door Samsung dat de Note9 en S9 later ook nog Bixby Routine zouden krijgen in een aparte patch? Verwacht u die snel?

  • Het update beleid van Samsung is waardeloos.
    Ik ben daarom over gestapt naar oneplus en om eerlijk te zeggen geen spijt.

    • Op zich niet, S10 en Note10 kregen vorig jaar gewoon Android 10.
      Note9 eind vorig jaar/begin deze maand is de uitrol geweest, ook in Nederland.
      En Samsung doet op de S9 na, eigenlijk voor alle vlaggen schepen keurig elke maand een beveiligingspatch, en tegenwoordig steeds sneller in de maand.

      • Elke maand de beveiligingspatch zegt u. Hoe kan het dan zijn dat de laatste dateerd van November 2019

    • Hey k,

      Heb zelf een S7, zou je mij kunnen zeggen waar je deze custom rom vandaan hebt? Ben zelf niet zo handig hierin, maar mijn zoon kan deze voor mij installeren. Mijn e-mailadres is evert.zwaan@gmail.com
      Alvast mijn dank voor de te nemen moeite.

1 2