Samsung brengt waarschijnlijk meer Galaxy M telefoons naar Nederland – maar welke?

Dit voorjaar bracht Samsung in Nederland de Galaxy M21 uit. Echter, wij vermoeden dat er dit jaar nog meer toestellen in deze serie naar ons land komen. Minder duidelijk is welke modellen precies. Wij zetten een aantal mogelijkheden op een rij.

De Galaxy M21, die nu al te koop is in Nederland

Meer Galaxy M telefoons voor Nederland

Met de Galaxy M21 bracht Samsung in Nederland voor het eerst een telefoon uit met een 6000 mAh batterij. Zoals je al in onze Galaxy M21 review kon lezen, levert dit een toestel op met een lange accuduur – maar dat is zeker niet het enige pluspunt. Ook het AMOLED scherm en de camera's bleken dik in orde. En dat voor een fractie van de prijs van de topmodellen in de Galaxy S20 serie.

In tegenstelling tot in 2019 – toen Samsung hier alleen de Galaxy M20 uitbracht – lijkt de kans groot dat er later dit jaar nog meer toestellen in de M-serie verschijnen. Drie toestellen komen mogelijk ook naar ons land, al brengt Samsung ze zeer waarschijnlijk niet alle drie hier uit.

Galaxy M31

Als eerste is er de Galaxy M31. Dat toestel is grotendeels gelijk aan de Galaxy M21, maar de hoofdcamera heeft een 64 megapixel sensor, en er is een macrocamera aan boord. Wij schreven eind april al dat hij ook naar Nederland gaat komen. Inmiddels is zelfs de Nederlandstalige handleiding al te vinden op Samsung's eigen website. Rest de vraag: wanneer gaat Samsung ‘m dan uitbrengen? En misschien zelfs: gaat Samsung ‘m nog wel uitbrengen? Tenslotte blijken er nog twee toestellen in de pijpleiding te zitten.

Galaxy M31s

Afgaande op geruchten werkt Samsung namelijk ook aan een Galaxy M31s (SM-M317F), met nagenoeg dezelfde specs als de M31. Van de Exynos 9611 processor, tot de 64 megapixel camera en 6000 mAh: alle details lijken hetzelfde. En inderdaad: wij kunnen bevestigen dat een Nederlandse variant van de Galaxy M31s op dit moment getest wordt.

Dat laatste wil dan weer niet zeggen dat Samsung het toestel hier zeker uit gaat brengen. Testen is niet uitbrengen, tenslotte. Concrete aanwijzingen op een Nederlandse release – zoals die al lange tijd bestaan voor de M31 – zijn er nog niet voor de M31s. Daarvoor is het gewoon nog wat te vroeg.

Galaxy M51

Datzelfde geldt voor de Galaxy M51, die het 'topmodel' in de Galaxy M-serie van 2020 moet worden. Van dit toestel zijn al wat details bekend. Zo lijkt hij te draaien op een Snapdragon 730 soc, en te beschikken over 8GB RAM. En net als de M31, beschikt ook de M51 straks over een 64 megapixel hoofdcamera.

Ons is bekend dat Samsung momenteel ook Europese versies van de Galaxy M51 aan het testen is. En ja, daaronder bevindt zich ook een Nederlandse uitvoering – maar (op dit moment) geen Belgische. Ook hier geldt dat daarmee nog niet zeker is dát de M51 naar Nederland zal komen – maar een sterke hint is het wel.

Herfst van 2020

Als Samsung deze zomer nog een Galaxy M-toestel uitbrengt, dan zal dat toch wel de Galaxy M31 zijn. De Galaxy M31s en Galaxy M51 komen waarschijnlijk pas dit najaar echt in beeld. Hoewel we niet verwachten dat Samsung de M31, én de M31s, én de M51 hier uit gaat brengen, is de kans heel groot dat er tenminste nog één model bij gaat komen, naast de huidige M21. Misschien zelfs twee.

Duidelijk is, dat er veel interesse is in smartphones met een mooi scherm en grote accu, maar zonder ultra-premium prijskaartje. Dat de M-serie in Europa – en Nederland – een groeiende rol kan gaan spelen, is daarom helemaal niet verrassend. De komende weken of maanden zal blijken hoe die rol er precies uit komt te zien.