Samsung brengt nieuwe manier van updaten

Na de recente firmware update die via Kies voor de Samsung Galaxy S2 zijn uitgerold, is weer eens duidelijk dat dit systeem (Kies) vaak wel werkt, maar vaak ook niet – of niet goed genoeg, in ieder geval. Des te beter is het nieuws dat Samsung binnenkort (lees: gedurende de komende maanden) een software update voor de Galaxy S2 beschikbaar zal stellen die een zeer interessante nieuwe functie bevat: een OTA (of: FOTA, Firmware-Over-The-Air) widget. Met deze widget zal het mogelijk zijn om direct vanaf de telefoon zelf updates te installeren via mobiel internet of WiFi, zonder het soms omslachtige gehannes met Kies via de PC.

En nu maar hopen dat deze software update niet uitsluitend via Kies kan worden geïnstalleerd, maar bijvoorbeeld ook vanuit Samsung's eigen App site, SamsungApps.com.

(met dank aan SammyHub)

Lees de reacties (38)

  • nou dat werd eens tijd een nieuwe oplossing om te updaten nu maar hopen dat het ook nog echt gaat werken en niet dat we weer maanden moeten wachten, ben het inmiddels echt ZAT

    • Probeer het eens via (instellingen – over het toestel – software update – controleren op update) op je S2 en dan zal je zien je S2 pakt wellicht gelijk 2.3.5.
      Succes

      • T' zijn allemaal geestige hebbedingstjes, moar hoe ouder men wordt begrijpt men er langs en meer er minder van.
        K' was vroeger!!!!!! nog zo lang niet geleden zelf nen doe het zelver, nu staan er kinderen naast mij, die mij mogen de les spellen.
        Ik zak in de grond van ontwetenheid.

      • Bedankt voor je tip Frank, vandaag uitgeprobeerd het werkt, wel even registreren en de rest spreekt voor zich, succes voor iedereen die 2.3.5 nog moet downloaden.

      • Hallo frank,

        als ik naar mijn instellingen - over het toestel ga heb ik nergens staan software update! Mijn toestel draait nu op android 2.3.3. Weet jij misschien hoe dit kan?

      • hallo frank ik heb nog gs2 androidversie 2.3.4 ik heb ook dat gedaan dus op controleren op updates maar dan krijg ik:als ik mijn wi-fi netwerk toevoegt moet ik een wachtwoord invullen voor met beveiliging waar vind ik dat ww?

  • Is dit anders dan de update functie die nu al in de Android 2.3.3 FW van de SGSII zit (instellingen - over het toestel - software update - controleren op update) en waarmee een aantal lezers hier ondertussen blijkbaar naar 2.3.5 upgegrade hebben ?

    • @tacbeaver. Ja ik zit ook met verbazing bovenstaand bericht te lezen daar ik met jouw omschrijving nu 2.3.5 op mijn S2 heb draaien. Via KIES lukte het van geen meter, probeerde (instellingen – over het toestel – software update – controleren op update) en zonder probleem werd 2.3.5 gedownload en vervolgens geinstalleerd. Ik snap niet wat er nu voor "oplossingen" verzonnen worden voor toekomstige firmware updates.
      1 doe het zoals velen van ons gedaan hebben (instellingen – over het toestel – software update – controleren op update) of..
      2 zet een firmware op samsung.com en laat het op deze manier downloaden.

      Volgens mij wordt er heel moeilijk gedaan over iets heel simpels. Ben geen it-er maar er wordt echt veel te moeilijk gedaan volgens mij.

    • Tja, moeilijk te voorspellen. De nieuwsbron heeft het over een FOTA widget - wat we ons daar dan ook bij voor moeten stellen. De software update optie zoals sommigen die hier beschrijven is eigenlijk de Android software update mogelijkheid. Of die werkt of niet hangt zoals het nu lijkt nogal af van welke firmware versie (en van welke provider) er is geinstalleerd. Een beetje warrige situatie in ieder geval.

      • ik heb nog maar kort de gs2 maar ik heb gezien dat ik nog de android-versie 2.3.4 heb ik heb automatisch bijwerken aangevinkt op de software-update maar er gebeurd niks hoe krijg ik nou de 2.3.6 ?? wordt er een beetje zat van, ik heb ook al problemen voor de gratis 16sdkaart lukt ook niet en ook echo by een gesprek HELP

  • Ben erg blij mee.
    Het updaten via kies was bij mij altijd een heel gedoe dat heeft geleid tot veel frustraties en een stuk getrapte printer xD

  • Van de Vodafone klanten met een Vodafone branded toestel (zoals ik) blijken al een aantal mensen via OTA versie 2.3.5 binnengekregen te hebben.

    Maar als ik via instellingen->over het toestel->software-update kijk of er nieuwe firmware is, dan wordt er gemeld dat er geen update beschikbaar is.

    Misschien dat op basis van gegevens van het toestel (o.a. imei nummer) de update bij iedereen op een andere dag beschikbaar komt, om te voorkomen dat servers overbelast raken?

1 2 3 5
Gerelateerde artikelen