Samsung brengt kleine stabiliteitsupdate uit voor Galaxy Watch 4 (Classic)

Samsung stelt vandaag een kleine update voor de Galaxy Watch 4 (Classic) beschikbaar. Deze zet nog wat puntjes op de ‘i' na de grote upgrade die het horloge een paar weken geleden ontving.

Galaxy Watch 4: kleine stabiliteitsupdate

Begin februari – tegelijk met de lancering van de Galaxy S22-serie – kreeg de Galaxy Watch 4 een flinke upgrade. Daarmee kwamen een aantal nieuwe opties voor Samsung Health mee, én de wallpapers die bij de S22-serie passen. Zoals het hoort na een dergelijke upgrade, moeten er ook nog wat minder optimale puntjes verder geoptimaliseerd worden. Dat gebeurt dan met een nieuwe, doorgaans wat kleinere update – precies zoals deze vandaag uitrolt voor het horloge.

Een update van bijna 107MB staat nu klaar op bijna alle Nederlandse en Belgische Watch 4-modellen. Firmwareversie R8**XXU1EVB4 doet niet zo gek veel. De changelist vermeldt alleen de ‘Verbeterde systeemstabiliteit en systeembetrouwbaarheid‘. Met andere woorden: ja, er wordt achter de schermen nog wat aan de software gesleuteld. Nieuwe functies zijn er niet, en de beveiligingspatch van het horloge was en blijft die van januari 2022.

Installatie

Voor de installatie van de Galaxy Watch 4 update heb je twee opties. Je kunt wachten tot je vanzelf een melding krijgt via de Galaxy Wearable app. Je kunt ook direct in Galaxy Wearable naar het Galaxy Watch 4 scherm gaan, Instellingen horloge kiezen, en daar op Update horlogesoftware tikken.

(Dank voor de heads up, Marcel!)

Lees de reacties (12)

  • Ik kan de update helaas nog niet downloaden op mijn Galaxy Watch4 (gekocht in Nederland).

        • Ik ben een beetje teleurgesteld met samgsung , ik heb een samgsung wacht en een s20 en ze willen niet met elkaar koppelen , in ben echt aan te twijfelen of verder met samgsung te gaan

      • Nieuwe functies

        Bekijk wat is opgenomen in deze update.

        • Verbeterde systeemstabiliteit en
        systeembetrouwbaarheid

        Informatie softwareupdate
        • Versie: R860XXU1EVB4/R8600XM1EVB4/
        · Omvang: 106,86 MB

  • Hoop dat het zwem gedeelte aangepakt is en dat het weer functioneert als voor de update van februari 2022.

  • Vandaag een nieuwe update binnen voor de galaxy watch 4 (40mm):

    Informatie softwareupdate
    • Versie: R860XXU1FVC8/R8600XM1FVC8/
    Omvang: 352,46 MB

  • En die nieuwe update van 17 april krijg ik niet gekopieerd naar de watch 4. Telkens een foutmelding.

1 2