Samsung brengt grote schermen – straks ook op de Galaxy S3?

Galaxy S3 concept gebaseerd op de S2

Uit een onlangs gelekte ‘roadmap' van Samsung, blijkt dat er nogal wat toestellen aan zitten te komen, waarvan de één een nog groter scherm heeft dan de ander.

Zo zien we een toestel met codenaam GT-i9250 met een scherm van 4,65 inch, en een SuperAMOLED HD resolutie van 1280 x 720 pixels. Of wat te denken van de GT-i9220, met een 5,29 inch scherm met eenzelfde resolutie? Of de GT-i9210, met ‘maar' een 4,5 inch SuperAMOLED Plus scherm?

Het is nog niet helemaal duidelijk of deze ‘roadmap' nu wel of niet echt is. Samsung zelf heeft gereageerd op het lek, en beweert dat er inderdaad een aantal Android toestellen in de pijpleiding zitten, maar dat de genoemde details niet accuraat zouden zijn. Echter, of de gegevens nu kloppen of niet, een dergelijke reactie van Samsung is in beide gevallen even logisch.

Als we hier in ieder geval een klein beetje verder mogen speculeren, willen we wel de gok wagen dat de GT-i9220 de nieuwe Nexus telefoon zou kunnen zijn – mogelijkerwijs de Nexus Prime. Per slot van rekening van de Nexus S de GT-i9020, en een soort opgepimpte versie van de eerste Galaxy S, de GT-i9000. En volgens de verwachting komt er dit najaar mogelijkerwijs al een soort ‘plus' versie van de Galaxy S2 op de markt, de misschien naar de codenaam GT-i9200 luistert – in welk geval de Nexus Prime een opgepimpte versie van dit toestel is.

En, last but not least, de GT-i9220 en GT-i9250 zouden beiden voorzien zijn van de aller, allernieuwste versie van Android die eind 2011 beschikbaar moet komen: Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ook dit duidt erop dat één van beide toestellen de nieuwe Nexus is.

Je leest het al: een hoop ‘misschien', ‘mogelijkerwijs', ‘zouden kunnen', etc. Niets is zeker, op één ding na: Samsung heeft plannen, en zo te zien zijn het niet de minste plannen.

Wat dit voor de Samsung Galaxy S3 te betekenen heeft is allerminst duidelijk. Maar aangezien de S3 nog ná de hierboven genoemde toestellen op de markt moet gaan verschijnen, kunnen we nu wel met zekerheid stellen dat SuperAMOLED HD wel het minste is wat we van het scherm van de S3 kunnen verwachten.

Stay tuned…

(met dank aan SlashGear en SamFirmware)

Lees de reacties (3)

  • Ontwikkeling en concurentie is mooi, maar ik zou toch graag zien dat de arbeidsomstandigheden van de mensen die deze producten moeten maken sterk zouden verbeteren. Hoe en waar de producten van Samsung gemaakt worden weet ik niet, maar die van Apple worden kennelijk gemaakt/geassembleerd door Foxconn.

    Dat dit bedrijf het niet zo nauw neemt met de waardigheid van de werknemers is al heel lang bekend. http://www.iphoneclub.nl/115911/slechte-werkomstandigheden-bij-apple-toeleveranciers-leidt-tot-actiedag-op-7-mei/

    Ik zou dus ook willen pleiten voor een soort keurmerk voor productieomstandigheden waarin deze producten worden gemaakt. zodat de koper van deze producten kunnen kiezen tussen producten die onder slechte arbeidsomstandigheden zijn gemaakt of niet.

    Ik hoop dat er mensen zijn die er net zo over denken...

  • Let wel even op wat je zegt! Iphone is een van grootste afnemers van Samsung
    bijna alles in een iphone word gemaakt bij Samsung.. Samsung is groot hardwareproducent voor de smartphone industrie!

  • Hallo ik de samsun s3 egt zo word als dat er nu gezegt word dan word het wel het vlagen schip van samsun en dan zal ik hem zekker neemen

Gerelateerde artikelen