Samsung brengt Galaxy A52(s) update van januari uit, incl. Onderhoudsstand

Voor de 5G versie van de veelgebruikte Samsung Galaxy A52 staat nu de update van januari klaar. In tegenstelling tot veel andere Samsung telefoons, doet de update op de A52 meer dan alleen de nieuwste patch installeren. Aanvulling: ook op de Galaxy A52s is de update nu beschikbaar – inclusief de Onderhoudsstand, die ook op de A52-zonder-s geïnstalleerd wordt (dank, Herrie).

Galaxy A52 update januari 2023

Hard gaat het niet, maar toch rolt Samsung stukje bij beetje de update van januari uit naar steeds meer telefoons. Eerst kwamen de S20, S21, en S22 aan de beurt, en vandaag arriveert de patch ook op de eerste toestellen in de Galaxy A serie. Om precies te zijn: vandaag start de update op de Galaxy A52 5G, en inmiddels ook op de Galaxy A52s.

Met een download van meer dan 400 MB is het toch nog een flinke hap. Firmwareversie A526BXXU2DWA4 (A52 5G) of A528BXXU1DWA4 (A52s) brengt dan ook niet alleen de patch van januari. Die bevat overigens 50 fixes voor het Android systeem, en 20 voor Samsung's One UI – inclusief voor Knox, de Veilige Map, Telefoon, NFC, en de Wi-Fi verbinding.

Daarnaast wordt de Onderhoudsstand geïnstalleerd. Op een hand vol Samsung toestellen maakte deze deel uit van de upgrade naar Android 13. Op andere modellen – inclusief de A52 serie – arriveert dus apart. Met deze stand kun je alle content van je telefoon veilig afschermen als je het toestel onverhoopt moet inleveren of opsturen voor reparatie. Je vindt de Onderhoudsstand via Instellingen -> Batterij en apparaatonderhoud -> Onderhoudsstand. Meer over de functie lees je HIER.

Bovendien knutselt Samsung aan de ‘Stabiliteit en betrouwbaarheid‘. Details worden niet gegeven, maar tenminste maken de Zuid-Koreanen van de gelegenheid gebruik om wat rimpels glad te strijken die mogelijk ontstonden na de grote upgrade naar Android 13.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update nu dus installeren op de unbranded Galaxy A52 5G in Nederland en België. Voor de Galaxy A52 4G is hij op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Bovendien moet je ook met een Galaxy A52s nog even geduld hebben – alleen niet lang, vermoedelijk.

Als je niet op de automatische melding wilt wachten, kun je direct de beschikbaarheid op jouw telefoon controleren via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update ook al binnen? Merk je nog meer na installatie?

(Dank, Petra!)

Lees de reacties (6)

  • gek dat mijn s22+ de januari update nog niet heeft gehad 😅😁 na de trage december update is mijn foon ook nog eens minder gaan presteren hoop dat de januari update het oplost leuk vind ik het niet 😅

    • Aha, dank je! Dat was natuurlijk ook dé verandering op de A52 - die onderhoudsstand :)

  • 2e update in een maand :(
    Weer alle Google mappen met vakantie weetjes en bestemmingen en pagina's kwijt.
    Hier ben ik erg naar van !
    Hoe lossen jullie dit op voor mij

  • Valt niet meer mee te werken sinds laatste update.
    Duurt ± 1,5 uur voor hij is opgestart en valt dan na 10 minuten weer uit om opnieuw op te starten.