Samsung begint uitrol Android 4.1.2 update voor Galaxy S3

De laatste update voor de Samsung Galaxy S3 bracht Android versie 4.1.1 naar het toestel – en nu begint de gestage uitrol van Android 4.1.2, te beginnen in Polen. Met deze update komen een aantal leuke nieuwe features naar de Galaxy S3.

Zo zien we, zoals verwacht, de mogelijkheid om meerdere apps tegelijk op het scherm te gebruiken: multi-window (ook multi-view genoemd). Daarnaast komt er een nieuwe gallerij applicatie met 3D weergaves – bekend van de Galaxy Note 2 – naar de Galaxy S3. Smart rotation is ook van de partij, waardoor het toestel de schermweergave – portret- of landschapsmodus – aanpast aan de stand van het gezicht dat naar het toestel kijkt.

De sneltoetsen in het notificatiescherm kunnen na de update door de gebruiker worden aangepast, en er komen context gebonden homescreens onder de naam Page Buddy.

Vooralsnog is de update alleen beschikbaar in Polen. Wanneer de update naar Nederland komt is – zoals gebruikelijk – nog niet precies bekend, en hangt er onder andere vanaf of je een zogenaamde ‘unbranded' Galaxy S3 hebt of eentje van een provider.

(via SamMobile)

Lees de reacties (4)

  • Awesome! Op de laatste aanpassing over page buddy's na zijn dat precies de dingen waar ik onlangs tegen aan liep/naar uit keek!

  • Wat wil dat eigenlijk zeggen als een toestel unbranded is? Ik heb er een van tmobile en die is branded. Wat gebeurd er dan nu? Weet iemand dat?

    • Een 'unbranded' toestel heeft geen provider-specifieke software, en kan in de regel dus sneller geupdate worden. Bij 'branded' toestellen moet de provider-specifieke software nog toegevoegd worden aan de firmware nadat deze al beschikbaar is. Daarom duurt het normaal gesproken iets langer - soms een paar dagen, soms een paar weken - voordat 'branded' toestellen een update ontvangen.

  • pffff, ik heb hem al op mijn sg2, is weliswaar een testversie maar hij werkt super en ook nog instelbaar in het nederlands.

    is een officiele versie geen root dus.

Gerelateerde artikelen