Samsung begint uitrol Android 4.0.4 voor Galaxy S2 in Rusland (+Android 4.1 geruchten)

Het is nog maar kort geleden dat de eerste officiële Android 4.0.4 ROM voor de Samsung Galaxy S2 opdook. De huidige, nieuwste Android versie voor de Galaxy S2 is 4.0.3. Sinds gisteren is deze nieuwere Android variant beschikbaar als OTA en Kies update voor gebruikers in Rusland.

Wanneer Samsung deze update in de rest van de wereld zal gaan aanbieden is vooralsnog onbekend – geruchten hebben het over ‘de komende maanden'. Tevens is op dit moment nog niet zo duidelijk wat de precieze voordelen van deze update zullen zijn.

Overigens duiken er ook geruchten op dat Samsung de Galaxy S2 niet zal updaten naar Android 4.1 Jellybean – de nieuwste versie van Google's besturingssysteem – met als voornaamste reden hardware beperkingen. Of de bron van dit bericht – ChristianPost – betrouwbaar is durven wij niet te zeggen. De vermeende beperkingen – een dual core processor en een schermresolutie van 800 bij 480 pixels – zijn bij andere toestellen die wel een update krijgen geen probleem, zoals de Galaxy Nexus (dual core processor) en de Nexus S (single core processor en een schermresolutie van 800 bij 480). Helemaal logisch lijkt ons dit bericht dus niet – en even afwachten alvorens conclusies te trekken verstandig.

Liever wachten we even Samsung's officiële aankondiging af, waarin duidelijk zal worden welke toestellen allemaal de sprong naar Android 4.1 kunnen verwachten.

(met dank aan Sammobile, ChristianPost, Steef en Steeefan)

Lees de reacties (34)

  • sinds mijn update alleen maar doffe ellende met mijn S2. En niemand van Samsung die ff de moeite neemt om te reageren hier. Dat noem ik nog eens klantenservice :[

  • ik draai al een maand of 6 op verschillende ics custom roms en de laatste 3,5 maand geen problemen meer gehad

    • Als je vertelt welke software je nu precies hebt kan ik je wel helpen.
      Je moet even *#1234# doen en hier noteren wat er precies staat dan kan ik je de oude Gingerbread firmware link sturen met instructies.

  • Draai al tijd op 4.03 en heb regelmatig zwart scherm (mobiel is wel aan) als ik wifi aan heb staan en de telefoon in stand by gaat. (accu er uit en opgelost)
    verder wel tevreden, maar dit hoort niet bij zo een dure telefoon.

    android is gewoon nog niet stabiel, en lijkt een beetje op een MS vista systeem, wat stabiliteit betreft.

    2.3.4 was the best (unbranded)

    • Je hoeft de volgende keer niet je accu er uit te halen.
      De aan uit knop 15 seconde vast houden dan start hij opnieuw op.
      Deze doffe ellende heb ik ook al heel lang.

      • Inderdaad hoef je de batterij er niet uit te halen.

        Maar dit specifieke probleem (en veel andere instabiliteiten na de upgrade van 2.3.x naar 4.0.3) zijn op te lossen door een factory reset uit te voeren. Heb ik gedaan en dit probleem heeft zich niet meer voorgedaan; en alles werkte plotseling veel sneller en soepeler! De firmware van 4.0.3 zelf is niet veel mis mee, het is alleen het upgrade-proces dat niet goed gewerkt heeft. (je moet voorlopig wel het gebruik van swype en nu.nl vermijden).

        Zorg dat je een backup hebt van al je gegevens en via WiFi online bent en kijk bij Instellingen -> Backup (de twee vinkjes kunnen het best al een tijdje aanstaan) -> Standaardgegevens herstellen. Lees de instructies en volgens mij kan je het beste de optie om te formatteren niet aanvinken.

        Samsung beveelt zelf aan naar een service center te gaan en een harde reset uit te laten voeren, maar dat heb ik niet gedaan.

      • Inmiddels geen problemen meer nadat ik in Juice defender (accu besparen) de auto wifi aan/uit heb uitgezet. Nu.nl had ik er al gelijk afgehaald, want deze zuigt mijn accu leeg.
        bedankt voor de tip, en voorlopig geen custom rom nodig of een harde reset.
        Het werkt nu al 4 dagen zonder probleem.
        Thx!

1 2 3 5
Gerelateerde artikelen