Samsung begint met uitrollen Android 2.3.4 update via Kies (eerst in China)

Vele gebruikers van de Samsung Galaxy S2 zitten al een tijdje met smart te wachten op het moment dat de Koreaanse fabrikant een firmware update aanbiedt met daarin Android versie 2.3.4 – de versie zónder batterij bug. Eerder dook al een onofficiële versie van deze firmware op, maar het lijkt erop dat Samsung zelf nu begonnen is met het uitrollen van de langverwachte update. Helaas voor de Nederlandse gebruiker begint Samsung deze keer in China, waar de update naar Android 2.3.4 nu via Kies te installeren is. Hopelijk betekent dit wel dat de rest van de wereld niet lang meer zal hoeven wachten. We houden je op de hoogte!

(met dank aan SamFirmware)

Lees de reacties (21)

  • Ik heb de KE7-versie al eerder via ODIN geïnstalleerd. Kies herkent nu mijn versie niet meer. Gaat Kies wel de 2.3.4 versie er op zetten, of moet dat weer via ODIN? Helpt het om de Nederlandse versie van KE7 er op te zetten en is die ergens te vinden?
    Hette

  • Heb op sommige fora al gelezen dat deze update de batterijproblemen lang niet in alle gevallen oplost....

    • bij mij is de batterybug zeker opgelost met de 2.3.4 ,

      zo ging de batterij eerst maar goed 15 uur mee, nu zit ik al op 1 dag en 14 uur
      en heb nog 40% over, dus zeker aan te raden die update.

      heb hem via odin maar kies herkent hem bij mij ook niet, hoe los ik dit op?

      • Mn mobiel vandaag om 08:15 eraf gehaald. Om 2uur lag ie alweer aan de lader tot 7 of acht uur id avond.. En ligt,er alweer aan... Die battery bug is echt te erg bij mij.. khoop dattir snel verholpen is..
        Nou moet ik,zeggen dat ik,wel rond de 50 apps op mn mobiel waaronder een aantal batterysave programs ofzo..
        Maken die vele apps die meestal op mn sd staan veel uit voor mn bttry life?
        Iemand enig idee?

    • Waren dit ervaringen met de SGS2?

      Inderdaad wel verhalen gelezen dat de batterij op de Nexus S sneller leeg zou lopoen met 2.3.4. Echter, we hebben nu die battery bug waardoor de batterij bijzonder snel leegloopt. Als die bug weg is dan is de battery life zowieso vele malen beter ook als zou 2.3.4 minder efficient zijn.

      Ik heb wat workarounds toegepast waardoor ik nu al acceptabele battery life heb (met gemak 1 volle dag met intensief gebruik). Echter, als ik met SystemPanel naar de processen kijk dan zie ik dat suspend en events/0 nog steeds erg veel CPU verbruiken in idle. Dus als die battery bug weg is levert dat echt wel winst op.

      • ja dit is met de SGS2, moet wel erbij vermelden nog even dat ik watchdog 3G heb verwijderd, weet niet of dat ookmeehelpt aan het positieve batterij gebruik, iemand??

1 2 3
Gerelateerde artikelen