Ruil hier alvast jouw Samsung Galaxy S21 FE in (?)

Samsung heeft de Galaxy S21 FE nog helemaal niet officieel onthuld. Maar toch kun je het toestel nu al inruilen. Je krijgt er net geen €300 voor terug, wat een ruwe indicatie van de verkoopprijs oplevert. Dat is natuurlijk een beetje vreemd, maar zegt alles over de chaotische, uitgestelde lancering van het toestel.

Samsung Galaxy S21 FE bij de MediaMarkt

Dat Samsung de Galaxy S21 FE – Fan Edition – al eerder dit jaar wilde lanceren leek duidelijk. Maar toen kwam er uitstel, uiteindelijk bijna afstel, en nu lijkt het toestel dan toch op weg naar een heuse release. Begin 2022 moet het gaan gebeuren, maar je kunt ‘m nu al inruilen. Mocht je er eentje hebben liggen.

Bij de MediaMarkt is het toestel namelijk nu al te vinden, al je ernaar zoekt in het inruilsysteem (dank, Kas). Daar vind je ‘m in twee uitvoeringen: 128GB en 256GB. Tevens kom je dan te weten dat je op dit moment €297 terug kunt krijgen voor jouw Galaxy S21 FE. Dat is een paar tientjes minder dan je voor – bijvoorbeeld – een Galaxy S21 krijgt. Deze laatste kost momenteel €779, dus het zou zomaar kunnen dat de Galaxy S21 FE straks voor ongeveer €699 in dezelfde winkel komt te liggen.

Het moge duidelijk zijn: dit is geen erg solide manier om achter de prijs van de Galaxy S21 FE te komen. Beter wachten we gewoon nog even af, tot Samsung het toestel op of rond 11 januari zelf aankondigt.

Wat weten we al wel?

Ook als we de exacte prijs van de Galaxy S21 FE nog niet weten, veel andere details zijn wel bekend. Zo is duidelijk dat het toestel een 6,4 inch AMOLED scherm heeft met een maximale refresh rate van 120 Hz. Van binnen draait Qualcomm's Snapdragon 888 zijn rondjes, die onder andere ook in de Galaxy Z Flip 3 en Galaxy Z Fold 3 goed werk verricht.

De S21 FE wordt van energie voorzien door een batterij met een capaciteit van 4500 mAh, en het camera-eiland achterop biedt plaats aan drie sensoren. De hoofdcamera is voorzien van een 12 megapixel sensor, net als de groothoekcamera. De telefotocamera heeft een 8 MP sensor en een lens die 3x optische zoom mogelijk maakt. Aan de voorkant zit een camera met een vrij hoge resolutie van 32 MP. Wij gaan er vanuit dat het toestel een IP68-certificatie heeft.

Je kunt de Galaxy S21 FE straks kopen in het groen, paars, en grijs. Met een lancering vroeg in januari lijkt een release voor het einde van die maand haalbaar. Tenslotte wil Samsung in februari alweer de Galaxy S22 serie aankondigen, dus een beetje krap wordt de planning van de Zuid-Koreanen sowieso.