Renders Samsung Galaxy S20 Fan Edition duiken op

Misschien vind je het verrassend: Samsung's aankomende Galaxy S20 Fan Edition lijkt op de Galaxy S20. Maar waarschijnlijk ook niet. Want hoeveel variatie kun je anno 2020 nog aanbrengen in het design van je toptelefoon? In ieder geval laten renders nu deze Galaxy S20 ‘FE' zien.

Galaxy S20 Fan Edition renders

Zoals wel vaker, ontving plaatjeshandelaar @OnLeaks de CADs van de S20 FE, waarna hij de gerenderde afbeeldingen verkocht aan de Indiase website Pricebaba. En daar kennen we nu dus een goede blik werpen op het toestel. Het voornaamste verschil met de reguliere Galaxy S20: de Galaxy S20 FE lijkt iets dikkere bezels te hebben, en het AMOLED scherm is geheel plat. Qua afmetingen is hij nagenoeg even groot als de 6,7 inch Galaxy S20 Plus – maar het scherm heeft een diagonaal van 6,4 of 6,5 inch.

Verder zien we achterop de camera-module met daarin drie camera's. Eerder al kwamen we te weten dat het hier gaat om een 12 megapixel hoofdcamera, een 12 MP groothoeklens, en een 8 MP zoomlens. De frontcamera zit in een ‘Infinity-O gat' in het midden van de bovenrand van het display. Aan boord is een accu met een capaciteit van 4500 mAh. De vingerscanner zit in het scherm, en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting is er niet.

Welke processor Samsung in het toestel stopt, zal afhangen van welke toestelversie je koopt. De 4G-variant dook onlangs op met de Exynos 990 processor van Samsung zelf. Deze zit ook in de Galaxy S20 en Galaxy Note 20. De 5G-variant is vermoedelijk uitgerust met Qualcomm's Snapdragon 865 processor. Beide toestelversies lijken ook naar Europa te komen, al weten nog niet of Samsung beide ook in Nederland en België uit zal brengen.

Galaxy S20 FE prijs en releasedatum

In ieder geval heb je straks de keuze uit een aantal vrolijke kleuren. De Galaxy S20 FE komt in het oranje, rood, wit, en (mint)groen. Een prijs weten we nog niet, en het is ook nog niet bekend hoeveel geld de Zuid-Koreanen voor het toestel zullen vragen. Afgaande op de specs en de prijs die Samsung eerder dit jaar voor de Galaxy S10 Lite vroeg, gaan wij er vanuit dat de S20 FE toch minstens een euro of €650 moet kosten.

De verwachting is dat Samsung het toestel ergens in september zal onthullen, gevolgd door een release in oktober.