Samsung Galaxy A5 2017 krijgt november update, J5 2017 blijft bij oktober

Twee Samsung telefoons uit 2017 kregen de afgelopen dagen een nieuwe beveiligingsupdate. Voor de Galaxy A5 2017 is de update van november beschikbaar. De Galaxy J5 wordt ook bijgewerkt, maar blijft bij de patch van oktober.

Galaxy A5 2017 update november 2019

Netjes volgens schema ontvangt de Galaxy A5 2017 de nieuwste beveiligingsupdate uit de keukens van Google en Samsung. Een bijna 54MB grote download brengt firmwareversie A520FXXUCCSK1. De patch van november doet vooral twee belangrijke dingen. Hij bevat namelijk een fix voor een lek in het Android OS dat begin oktober opdook, en dat nu dus definitief weer gedicht wordt. Bovendien bleek vorige week dat de november patch óók een curieuze zwakke plek in de camera-app oplost.

Beschikbaarheid

Dat alles maakt de nieuwe update dus tot een vrij belangrijke, die nu beschikbaar is op de unbranded, Nederlandse Galaxy A5 2017. Belgische modellen, én toestellen die direct bij T-Mobile werden aangeschaft krijgen ‘m ongetwijfeld ook – maar op dit moment is hij daarvoor nog niet beschikbaar.

Galaxy J5 2017 update oktober 2019

Sinds enige dagen staat ook een nieuwe, ruim 101MB grote update klaar voor de Galaxy J5 2017. Het is de eerste beveiligingsupdate sinds de upgrade naar Android 9. Helaas komt hij nog niet inclusief de november patch met de hierboven genoemde fixes. De patchdatum was namelijk 1 oktober, en dat verandert niet met de nieuwe update.

Daarmee is dus ook niet duidelijk wat de update wel doet. De firmwareversie – met een ‘U' – duidt op functionele wijzigingen naast de verbeterde beveiliging. Echter, waarin deze ‘m dan zitten hebben wij zo gauw nog niet kunnen achterhalen. Heb jij wel zichtbare veranderingen ontdekt? Dan lezen we dat graag hieronder!

Beschikbaarheid

De update is niet alleen in Nederland beschikbaar, maar ook in België. Net als op de A5 2017 krijg je ook op de J5 vanzelf een notificatie zodra de update gedownload kan worden. Als je niet wilt afwachten kun je de beschikbaarheid altijd zelf controleren via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren (op de A5: Updates handmatig downloaden).

Ben jij in één van de bovenstaande updates nog meer veranderingen tegengekomen? Schroom niet en laat hieronder een reactie achter!

(Dank aan iedereen die de updates aan ons meldden!)

Lees de reacties (1)

  • De bugs zijn er uitgehaald het was onmogelijk om nog te bellen of op het internet te gaan nu doet alles het weer?