Over updates, geruchten, feiten, en verwarring

Vandaag was – zo leek het – iedere Samsung Galaxy S2 bezitter het internet aan het besurfen op zoek naar de beloofde Android 4.0 Ice Cream Sandwich update. Één maart moest het gaan gebeuren, en groot was de teleurstelling nu bleek dat de update er nog niet was. Láter deze maand ja, maar dat kan nog bijna een maand duren. Potverdorie Samsung, waar blijft toch die update?

Iedereen kent wel het Fluisterspel. Dit spel wordt bij voorkeur gespeeld op basisscholen of kinderfeestjes en houdt in dat een zin telkens van persoon tot persoon fluisterend wordt doorgegeven. De laatste in de rij moet dan de zin hardop zeggen, en tien van de tien keer is deze zin volledig anders dan de zin waarmee het spelletje begon.

Wat er aan de hand is met de Android 4.0 update voor de Galaxy S2 lijkt wel een beetje op het fluisterspel. Het grappige is dat Samsung nooit had beloofd om de update op één maart uit te rollen, maar ‘in het eerste kwartaal van 2012'. De bron van de ‘1 maart' datum was de Rus Eldar Murtazin. Zijn Twitter bericht waar de hele gadget media zich op stortte luidde als volgt:

Ook wij van galaxyclub.nl pikten het bericht op, en vermeldden er – in het bijbehorende artikeltje – bij dat hiermee dus nog lang niet duidelijk is wanneer de update in Nederland zal arriveren. En net als veel anderen, plaatsten wij er een pakkende koptekst boven: ‘Uitrol Android 4.0 voor Galaxy S2 start 1 maart'. Sommige websites maakten er gewoon simpelweg van dat de Android 4.0 update vanaf 1 maart te installeren is. Om de zaak nog te verergeren worden niet alleen onze, maar talloze nieuws artikelen ook nog eens per Twitter cyberspace ingeslingerd, waardoor de uitleg bij de koptekst al helemaal verloren gaat –  of anders gezegd: door bijna niemand meer gelezen wordt.

Nu zijn wij in principe de laatsten die zich geroepen voelen om Samsung te ‘verdedigen' als het op vertraagde updates aankomt. Wij zijn onafhankelijk, zoals duidelijk bovenaan de website te lezen is, en voor ons maakt het dus niet uit wanneer de update precies komt. Maar in dit geval lijkt het ons toch niet meer dan fair om te benadrukken dat de update voorlopig gewoon netjes zoals door Samsung beloofd zal worden aangeboden. De enige vertraging die er is, is te wijten aan uit verband gerukte geruchten – niet aan Samsung zelf.

Lees de reacties (29)

1 2 3 5
Gerelateerde artikelen