Op de foto: Samsung Galaxy S21+ en S21 Ultra

Een foto toont (grotendeels) de achterkant van twee van Samsung's aankomende Galaxy S21 modellen. Om precies te zijn zien we de S21+ en de Galaxy S21 Ultra, in mat zwart.

Foto: Samsung Galaxy S21 (Ultra)

Met nog minstens een maand te gaan tot de presentatie van de nieuwe Galaxy S21, blijft er voor Samsung steeds minder over om te onthullen. Nadat we een tijd terug al renders van de toestellen zagen, duikt nu een eerste echte foto op.

YouTubert Sakitech wist ergens de hand te leggen op de foto, die de belangrijkste designelementen van de achterkant van de Galaxy S21 toont. De mat zwarte achterkant – als het goed is op de S21+ én de S21 Ultra van glas – met de opvallend vormgegeven camera's zijn optisch opvallender dan eerdere renders deden vermoeden. Dat komt mede doordat de rand rondom het toestel juist niet mat lijkt te zien.

Voor de goede orde: de Galaxy S21+ rechts heeft – van boven naar beneden – een 12MP groothoeklens, een 12MP hoofdcamera, en een 64MP zoomcamera. De Galaxy S21 Ultra, links, heeft in de linker kolom een 12MP groothoeklens, een 108MP hoofdcamera, en een 10x optische zoomlens. Rechts daarvan zitten nog de laser-autofocus en de telefoto lens met 3x optische zoom,

En verder..

Natuurlijk toont de foto behalve het design en de camera's maar weinig technische details. Echter, eerder al verklapten wij dat de 6,7 inch Galaxy S21+ een 4800mAh accu krijgt, terwijl de 6,8 inch Galaxy S21 Ultra een capaciteit van 5000 mAh meekrijgt.Bovendien weten we ook al dat beide toestellen Samsung's nieuwe Exynos 2100 krijgen. De S21 Ultra kan als enige in de serie overweg met de S Pen stylus, al krijg je die er niet standaard bij.

Het heeft er alle schijn van dat Samsung de Galaxy S21 serie half januari al zal presenteren. Heel misschien vindt de release ook al voor het einde van die maand plaats. Je kunt ze straks in het zwart, grijs, zilver, roze, en paars kopen. De Ultra krijg je alleen in het zwart en zilver.

De Galaxy S21 prijzen zijn in principe vergelijkbaar met die van de Galaxy S20 begin 2020, met één uitzondering. Mogelijk wordt de ‘standaard' S21 een stukje goedkoper, met een prijs die rond de €850 zou kunnen liggen. Echter, neem dit getal met een korreltje zou tot Samsung de toestellen daadwerkelijk heeft onthuld.