One UI 3.1 update Galaxy S20 FE opnieuw beschikbaar (4G nu ook)

Nadat Samsung ‘m eerder had gestopt, is de One UI 3.1 update voor de Galaxy S20 FE 5G nu weer beschikbaar. Het is exact dezelfde update, zonder veranderingen of bugfixes. Aanvulling 2 maart: nu is hij er dan ook voor de S20 4G.

Galaxy S20 FE 5G update One UI 3.1 rolt opnieuw uit

Het is wel een beetje gek, eigenlijk. Vorige week was de Galaxy S20 FE 5G de eerste telefoon die de update naar One UI 3.1 kreeg. Vrij snel werd die update weer stopgezet, al was het een beetje een raadsel waarom. Dat raadsel wordt nu opgelost.

De firmware met daarin One UI 3.1 voor de Galaxy S20 FE 5G – G781BXXU2CUB5 – is nu weer beschikbaar. Dit is exact dezelfde firmware, en dus exact dezelfde update die vorige week uitrolde. Er zijn geen veranderingen, en dus bevat de update wederom One UI 3.1 én de beveiligingspatch van februari. Aanvulling: de Galaxy S20 FE 4G krijgt nu dezelfde update, in de vorm van een bijna 1900MB zware downloaden (G780FXXU2CUB2).

De reden voor het stopzetten van de update was vermoedelijk simpelweg dat hij te vroeg was gestart. Gisteren begon de uitrol van One UI 3.1 voor de andere modellen in de Galaxy S20 serie. Bovendien kwamen we eindelijk officieel te weten welke Samsung telefoons One UI 3.1 krijgen. Nu pas kan hij dan echt breed uitrollen naar de S20 FE.

Beschikbaarheid

Net als vorige week, is de update nu beschikbaar op de unbranded Nederlandse en Belgische Galaxy S20 FE met 5G connectiviteit (SM-G781B). De andere toestelversies – branded, maar ook de S20 FE 4G (SM-G780F) – volgen ongetwijfeld spoedig, maar nog niet vandaag en inmiddels dus ook nu.

Had jij de update vorige week nog niet binnengehaald, maar nu wel? Is alles goed verlopen?

Lees de reacties (5)