Oktober update voor Galaxy Tab S7 en Galaxy S20 FE 4G

Nog wat meer mobiele Samsung apparaten krijgen momenteel de update van oktober. We vinken aan: de Galaxy Tab S7 en beide varianten van de Galaxy S20 FE 4G.

Galaxy Tab S7 update oktober 2021

Het is een beetje een terugkerende opmerking bij iedere update die uitrolt voor de Galaxy Tab S7. Officieel krijgen Samsung's topmodel tablets ieder kwartaal een nieuwe beveiligingspatch. Maar in 2021 ontvingen ze tot nu toe al acht updates – inclusief die van nu. Dat is meer dan een update per twee maanden, en zelfs bijna eentje per maand, gemiddeld.

Firmwareversies T87*XXU2BUJ3 (Tab S7) en T97*XXU2BUJ3 (Tab S7+) rollen uit in de vorm van een ruim 300MB sterke download. De nieuwe software brengt grof gezegd twee verbeteringen – waarvan de patch van oktober er natuurlijk eentje is.

De andere is de verbeterde ‘algehele stabiliteit van uw apparaat'. Informatie-technisch laat deze omschrijving weer eens te wensen over, maar we gaan er maar vanuit dat er achter de schermen dingen verbeterd worden die verbeterd moesten worden.

Je kunt de update nu direct OTA downloaden op alle Tab S7 en Tab S7+ modellen – het maakt niet uit of je een Wi-Fi of 5G-variant bezit.

Galaxy S20 FE 4G update oktober

Eerder al rolde Samsung de update van oktober uit voor de reguliere Galaxy S20-serie én voor de S20 FE 5G. De enige toestellen in de S20-serie die tot nu toe nog geen nieuwe patch ontvingen waren beide 4G-modellen van de S20 FE.

Echter, ook daarin is nu veranderingen gekomen. Voor de toestelversie met de Exynos processor – de SM-G780F – staat de update klaar naar firmwareversie G780FXXS7CUI5. Voor de toestelvariant met de Snapdragon chip – de SM-G780G – is de update nu ook beschikbaar, en wel in de vorm van firmwareversie G780GXXU3AUI3.

Voor de SM-G780F bevat de update geen concrete wijzigingen – alleen de patch van de maand oktober wordt geïnstalleerd. De update van de SM-G780G bevat als het goed is wel wijzigingen die voorbij de nieuwste security patch gaan. Wij kunnen zelf echter nog even niet checken welke precies.

Heb jij de S20 FE 4G met Qualcomm processor (SM-G780G) en krijg jij voor de installatie meer informatie te zien? Laat het ons hieronder dan even weten!

De update is nu beschikbaar op alle in Nederland en België verkochte versies van de Galaxy S20 FE. Je kunt afwachten tot je vanzelf een melding krijgt, of je gaat direct via Instellingen naar Software-update, en tikt daar op Software updates.

Heb jij een van de bovenstaande update ontvangen, en loop je tegen nog meer veranderingen aan?

(Dank Mark en Yoran!)