November update voor de Galaxy A53 beschikbaar, brengt Onderhoudsstand

Op de Samsung Galaxy A53 kun je nu de update met de security patch van november downloaden. Recent kreeg het toestel de Android 13 upgrade zonder deze patch, namelijk. Ook de nieuwe Onderhoudsstand zat toen nog niet bij de upgrade – maar vandaag wel.

Galaxy A53 update november 2022: Onderhoudsstand

Het is alweer bijna een maand geleden dat de Galaxy A53 verrassend vlot de Android 13 update ontving. De ‘prijs' voor de snelle uitrol van direct duidelijk: de upgrade kwam zonder de nieuwste beveiligingspatch. En zelfs nu, begin december, draait het toestel nog op de patch van oktober. Of nou ja, draaide, want je kunt ‘m vandaag alsnog updaten.

Een bijna 440MB grote download bevat firmware A536BXXU4BVKB. Daarin zit dus de nieuwste security patch – inderdaad, een patch van december is er nog niet, dus die van november is technisch gezien nog steeds de nieuwste.

Bovendien krijg je met de update van vandaag eindelijk de Onderhoudsstand, die nog niet met Android 13 naar de Galaxy A53 was gekomen. Kennelijk – wij hadden het ook gemist 😉 . De Onderhoudsstand is een beveiligde modus waarin je je je toestel kunt laten repareren. Al je eigen foto's en files zijn dan afgeschermd, wat jouw privacy ten goede komt. En verden worden nog allerlei andere Samsung apps bijgewerkt – zie de changelist hier:

Beschikbaarheid

De nieuwe update is direct beschikbaar op de unbranded Galaxy A53 in Nederland en België. Wie een branded toestel kocht bij Vodafone of T-Mobile moet mogelijk nog wat meer geduld hebben. Maar ook deze toestellen krijgen uiteindelijk dezelfde update.

Jouw telefoon heeft zelf een melding wanneer de update gedownload kan worden. Je kunt ook handmatig de beschikbaarheid checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Lees de reacties (4)