Nog een vroege oktober patch: Samsung Galaxy A20e ook aan de beurt

Na de Galaxy A50 krijgt nu ook de Galaxy A20e alvast de beveiligingspatch van de maand oktober. De inhoud is officieel nog steeds niet bekend, maar laat zich inmiddels wel raden.

Galaxy A20e update oktober 2019

Eerder in de week schreven we al dat de Galaxy A50 als eerste Samsung toestel de update van oktober ontving. Als tweede voegt zich nu de betaalbare Galaxy A20e in het rijtje – voor die telefoon staat een flinke update klaar.

Voor de A20e staat nu de ruim 495MB grote download klaar, met daarin firmwareversie A202FXXS2ASI3. Ondanks de flinke omvang van het pakket, wordt er eigenlijk maar één ding geïnstalleerd: de beveiligingspatch met als datum 1 oktober. Samsung heeft nog steeds geen details van deze patch gepubliceerd, dus eigenlijk weten we verder niet wat er zoal verbeterd wordt.

Wel duidelijk is dat de patch een fix bevat voor het Android lek waarvan het bestaan nu bekend wordt. De fix hiervoor zit in de oktober patch van Google, die als het goed is integraal onderdeel uitmaakt van Samsung's beveiligingsupdate. Of de Galaxy A20e echt kwetsbaar is/was voor de bug is nog niet bekend, maar zoja, dan is de oplossing dus nu al beschikbaar.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update installeren als je een origineel Nederlandse Galaxy A20e hebt, die je niet direct bij Vodafone aanschafte. Ook op Belgische toestellen is de update nu per direct beschikbaar. Je krijgt vroeg of laat vanzelf een melding dat je de update kunt downloaden – of je check direct zelf, via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al op jouw A20e binnengehaald? Kom je nog andere vernieuwingen tegen, die naast de oktober patch geïnstalleerd worden? Hieronder lezen wij het graag!

Lees de reacties (4)

  • Heel fijn toestel, Alleen net voor de 2x terug gestuurd naar winkel, telefoonwereld.nl. Er zit een probleem in de telefoons omdat als je muziek luisterd op hoogste volume geeft de telefoon aan dat het apparaat oververhit is terwijl die niet heet is. Hopelijk lost Samsung dit op met een update