Nieuwe extended battery voor de Galaxy S2 in aantocht?

Wie de batterijduur van zijn Samsung Galaxy S2 wil verbeteren zonder op de nog altijd (!) niet gearriveerde Android 2.3.4 update, kan een zogeheten ‘extended battery' aanschaffen. Eén optie tot nu toe was Samsung's eigen Power Pack (bijvoorbeeld HIER), maar het lijkt alsof er een nieuwe optie in de pijpleiding zit. Samsung's Extended Battery Kit vervangt de eigen batterij van de Galaxy S2 – in tegenstelling tot de Power Pack, die je als extraatje aanbrengt. En waar de standaard batterij beschikt over een capaciteit van 1650 mAh, geeft deze nieuwe batterij je 350 mAh meer – 2000 mAh dus. Natuurlijk betekent dit wel een iets grotere batterij, dus bevat de Extended Battery Kit ook een nieuwe achterklep, die net iets meer plaats biedt – maar subtieler dan de grotere verdikking van de Power pack.

Curieus genoeg is deze batterij tot nu toe alleen opgedoken in Tjechië – en heeft Samsung schijnbaar nog niet officiëel het bestaan er van aangekondigd. Natuurlijk vragen wij ons dan stiekem af, of deze Battery Kit wel echt van Samsung zelf afkomstig is. Maar aangezien deze in ons land toch nog niet verkrijgbaar is, blijft de vraag even minder relevant voor de Nederlandse gebruiker. En mocht alles in orde blijken, kunnen wij alleen maar hopen dat de Extended Battery Kit spoedig ook in ons land te koop zal zijn – ruim 20% meer energie voor pakweg twee tientjes kan een interessante optie zijn voor de veelgebruiker, tenslotte.

Houdt in ieder geval onze accessoires pagina (HIER) in de gaten!

(met dank aan SammyHub)

Lees de reacties (19)

  • Ja, waarom is die fucking update er niet gekomen Duitsland heeft hem en de UK en Zwitserland en zelfs fucking Polen heeft die fucking update al gekregen hier wordt je gewoon ziek van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ze moeten voortaan Europa als één zien!!!!!!!!!!!!!

    • Want de Europeanen zijn beter dan de rest?, of? .. ;)

      @Blog. Ik weet het niet, zo'n dikkere batterij. Ik laat hem persoonlijk liever wat vaker op dan een dikkere telefoon. Want ik ga niet zomaar één van de sterke punten van de S2 verwaarlozen, namelijk, dat hij zo dun is.

    • 'k heb contact gehad met Samsung Duitsland en Nederland; met de vraag of de SGS 2 nog in de originele Samsung carholder zou passen, met deze batterij uitbreiding ......
      Dit leek mij een hele actuele en bovenal simpele vraag......het zijn tenslotte beide originele Samsung produkten (het zal toch wel compatible met elkaar zijn?)

      Maar men kon/wou hierop geen antwoord geven....

      Volgens mij een typisch gevalletje:"oops, hij past er niet in....hmmm, laten we het maar vaag houden; en er vooral geen duidelijk antwoord op geven..."

      Jammer Samsung...heel jammer....

    • REMZI, volgens mij heb je van je opvoeding alleen maar de voeding genoten. Waarom moet je om de paar woorden een scheldwoord gebruiken?

  • zijn vanuit het buitenland al langer verkrijgbaar.. Ik zelf heb er nu een 3500 mAh batterij inzitten. De achterkant is nu wel een stukje dikker, maar als extra batterij is dit een prima oplossing.
    Overigens zijn er ook 1800 mAh batterijen te koop die het toestel niet dikker maken..

  • een S2 met een dikke kont? no thnx
    wat maakt het ook uit, nu moet je elke dag opladen en anders om de 2 dagen.

  • zeg je goed remzi.

    want nu is het ineens geen 1 EU nee dat is het alleen als het geld kost dan zijn we 1 EU maar met de rest zijn we gewoon dat kleine kikkerlandje dat zijn mond moet houden.

1 2 3
Gerelateerde artikelen