Nieuw model Samsung Galaxy A90 met 5G heeft grote 4500 mAh batterij

In Zuid-Korea is de flinke accu gecertificeerd van Samsung's nieuwe Galaxy A90. Mogelijk is dit de Galaxy A90 met 5G verbinding waar wij een tijdje terug het bestaan van verklapten.

Galaxy A90 batterijcapaciteit

Lange tijd leek Samsung van plan een Galaxy A90 te lanceren, tot deze uiteindelijk op de markt kwam onder de naam Galaxy A80. Toch ontdekten wij een tijdje terug dat Samsung wel degelijk nog een Galaxy A90 op stapel heeft staan, waarvan bovendien ook een variant met 5G verbinding in ontwikkeling is. En nu duikt in Samsung's thuisland zelfs een batterij op met modelcode EB-BA908ABY – behorend bij een telefoon met modelcode SM-A908.

De foto van de batterij – te vinden op SafetyKorea – is niet haarscherp, maar verhult niet de respectabele typical capaciteit van 4580 4500 mAh. De rated capaciteit bedraagt 4400 mAh. Dat is al met al een niet onaardige krachtbron.

En dan is de vraag dus vooral: welk toestel is deze SM-A908 precies? Samsung werkt op dit moment aan twee Galaxy A90 modellen: een A90 5G en een Galaxy A90s. We durven niet met zekerheid te zeggen om welke van de twee het hier gaat – noch of dit twee verschillende telefoons zijn. Aanvulling: op basis van verdere informatie durven we inmiddels te zeggen dat het hier inderdaad gaat om de Galaxy A90 met 5G verbinding.

Evenmin duidelijk is, of een Galaxy A90-variant uiteindelijk in Europa uitgebracht gaat worden. Zeker is alleen dat er een Koreaanse toestelversie bestaat. Andere regionale uitvoeringen kwamen wij tot nu toe niet op het spoor, maar wat niet is kan in de herfst nog komen, natuurlijk. Maar wie ‘m uiteindelijk ook kan aanschaffen, de accu is in ieder geval een van de mogelijke verkoopargumenten.

Aanvulling 2: inmiddels weten we dat Samsung de Galaxy A90 5G ook naar Europa zal brengen.