Neen, dit is niet het Galaxy Note 8 design

Samsung zelf slingert een afbeelding van een onbekende telefoon de wereld in. Maar voor de goede orde: nee, we zien niet het Galaxy Note 8 design.

niet-galaxy-note-8-design-1024x511 Neen, dit is niet het Galaxy Note 8 design

Een Twitter-account van processorbakker Samsung Exynos heeft een opvallende tweet de wereld in gestuurd. Daarin wordt de aandacht gevraagd voor een artikel over de Exynos 8895 system on a chip, ook bekend als de Exynos 9 Octa. Dit is de processor van de Galaxy S8, en we verwachten ‘m later dit jaar ook in de Galaxy Note 8 aan te treffen. Echter, het is de bijgevoegde afbeelding die stof doet opwaaien.

Niet het Galaxy Note 8 design

Op deze afbeelding is een telefoon te zien, waarvan uiteraard gedacht kan worden dat het hier om de Galaxy Note 8 gaat. Dat toestel wordt verder niet genoemd door Samsung zelf, en het design is dan ook nogal generiek. Een aan/uit knop ontbreekt, en ook andere details zijn in feite helemaal niet uitgewerkt. Zo komt het aantal ‘gaten’ in de rand boven het scherm niet overeen met de werkelijkheid.

Omdat er momenteel zoveel geroddeld wordt over de Galaxy Note 8, is het natuurlijk slim van Samsung om van de hype gebruik te maken. Eerder dit jaar nog leek het Exynos Twitter-account te suggereren dat de Galaxy S8 een dual camera krijgt. En in januari zorgde een video voor opschudding omdat deze mogelijk vroegtijdig de S8 zou tonen.

s8-scherm-teaser-1024x556 Neen, dit is niet het Galaxy Note 8 design

In al deze gevallen bleek het wel te gaan om slimme PR, maar niet om de toestellen in kwestie. En in alle gevallen toonden de plaatjes generieke telefoons, en geen bestaande modellen. Daarom kun je er dus ook vanuit gaan dat we vandaag níet de Galaxy Note 8 te zien kregen. Natuurlijk, als Samsung het toestel straks onthult zullen er vast wel overeenkomsten zijn. Tenslotte verwachten we dat het toestel inderdaad een Infinity scherm krijgt zoals de S8, met gebogen randen en minimale bezels. Maar zo generiek als op het plaatje van Samsung Exynos’ Twitter? Nou, nee. Dan zijn de eerder opgedoken renders toch nog interessanter, wat ons betreft.

Galaxy Note 8 release

Hoewel nog niet zeker, lijkt het erop dat Samsung de Galaxy Note 8 op 23 augustus zal gaan onthullen. De uiteindelijke release volgt dan in de loop van september. Met een mogelijk prijskaartje van bijna 1000 euro is het een van de duurste Galaxys ooit. Daarvoor krijg je dan wel een toestel ter grootte van de Galaxy S8 Plus met een S Pen stylus, een dubbele camera, en standaard 6GB werkgeheugen.

Wil je een mailtje van ons krijgen wanneer de Galaxy Note 8 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Galaxy deal tips

Praat mee