Er komt waarschijnlijk geen Samsung Galaxy S22 FE Fan Edition

Het lijkt er sterk op dat Samsung géén Galaxy S22 FEFan Edition – zal gaan uitbrengen. Althans, zo'n toestel lijkt op dit moment simpelweg niet in ontwikkeling te zijn.

Samsung maakt geen Galaxy S22 FE

Toen Samsung de Galaxy S22, S22+, en S22 Ultra lanceerde, leek het nog heel aannemelijk dat de Zuid-Koreanen later ook een Fan Edition aan de serie toe zou gaan voegen. Inmiddels zijn we enige maanden verder, en de Galaxy S22 FE lijkt verder weg dan ooit.

Sinds de Galaxy S10-serie bracht Samsung telkens later een soort Lite of Fan Edition van de topmodellen uit. De Galaxy S20 FE deed het erg goed, en ook de Galaxy S21 FE bleek een interessante variant. Deze laatste volgde wel een eigenaardige traject. Dát hij zou komen was al vroeg in 2021 duidelijk – en in juni lekten de eerste officiële afbeeldingen zelfs uit. De release werd lange tijd in augustus verwacht. Echter, uiteindelijk verscheen het toestel pas vlak voor de Galaxy S22, begin 2022.

En nu leek het wachten dus op een Galaxy S22 FE. Vandaag melden onze goede vrienden van SamMobile dat zij horen dat een dergelijk toestel helemaal niet gepland is – of tenminste, dat eerdere plannen gecanceld zouden zijn.

Dit nieuws komt mooi overeen met wat wijzelf ook al geruime tijd op onze aankomende-toestel-radar zien, namelijk: niets. Althans, niets dat duidt op de ontwikkeling, productie, en komst van een Galaxy S22 FE. Dat was bij voorgaande Fan Edition toestellen rond deze tijd van het jaar duidelijk anders.

Kan wat niet is nog komen?

Een kleine slag om de arm blijft in deze kwestie natuurlijk mogelijk. Als Samsung de Galaxy S22 FE pas begin 2022 wil lanceren, kan het zijn dat de ontwikkeling van het toestel momenteel nog op een laag pitje – of achter hermetisch gesloten deuren – plaatsvindt. In dat geval moeten we misschien nog een paar weken of maanden wachten tot we definitief bevestiging zien dat het toestel toch bestaat.

In dat geval komen wij graag terug op het bovenstaande. Maar vooralsnog is er simpelweg nog geen enkel teken dat Samsung inderdaad plannen heeft voor een Fan Edition van de Galaxy S22. En dat is hoe dan ook opmerkelijk.