Nederlandse Samsung Galaxy S20 begint nu wél aan de update van augustus

Na de kleine ‘5G update' arriveert nu de update van augustus op Samsung's Galaxy S20-serie. Aan boord is de nieuwste beveiligingspatch voor het Android OS en Samsung's eigen software, met een paar specifieke fixes voor de S20.

Galaxy S20 update augustus 2020

Eerder deze week nog arriveerde op Nederlandse toestellen in de Galaxy S20-serie een kleine update zonder nieuwe patch – zelfs een nieuwe firmwareversie was er niet. Alleen het CSC- en modem-deel van de software werden bijgewerkt, om toestellen toegang te geven tot KPN's 5G-netwerk. Nu volgt dan toch ook de update van augustus, mét nieuwe patch en firmwareversie.

Firmwareversie G98**XXS4ATGD – zo'n 180MB schoon aan de haak – rolt nu OTA uit op de eerste toestellen. Aan boord is de langverwachte beveiligingspatch van augustus. Elders was deze al een tijdje beschikbaar, maar in Nederland arriveert vandaag zelfs een iets nieuwere firmwareversie – met verder, voor zover wij kunnen nagaan, dezelfde inhoud.

De patch van augustus bevat in ieder geval 61 verbeteringen van Google voor het Android OS. Daarbovenop komen nog 39 fixes van Samsung voor de eigen apps en interface. Onder meer worden zwakke plekken in de beveiliging van Quick shareDeX en de heractiveringsvergrendeling verbeterd.

Specifiek voor de Galaxy S20 is een fix die een lek in de beveiliging van de NFC-verbinding dicht. Bovendien wordt ook een issue opgelost in de software van Samsung's Exynos 990 processor, die momenteel alleen te vinden is in de Galaxy S20, en in de nog niet leverbare Galaxy Note 20.

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven is de nieuwe update OTA al beschikbaar op de unbranded Galaxy S20 Plus. We gaan er maar vanuit dat hij later vandaag ook direct beschikbaar zal komen op de S20 en S20 Ultra. In Belgie was de patch al wat langer beschikbaar, maar dan met firmwareversie G98**XXS4ATGB. Voor branded toestellen van Vodafone en T-Mobile volgt hij later deze maand.

Jouw toestel meldt het vanzelf als je de update kunt downloaden, of je checkt de beschikbaarheid handmatig via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al binnen? Op de S20 of S20 Ultra, ook? Merk je er verder nog iets van, behalve de nieuwe beveiligingspatch? Vragen, vragen, vragen. Heb jij antwoorden? Hieronder lezen wij ze graag 😉 .

Lees de reacties (2)