Nederlandse Samsung Galaxy S2 vooralsnog niet met NFC

Samsung Benelux heeft laten weten dat de Nederlandse versie van de Samsung Galaxy S2 niet – we herhalen: níet – over een NFC chip zal beschikken. Over het hoe en waarom hiervan is op dit moment nog weinig bekend. Wat wel zeker is, is dat NFC hier nog maar weinig toepassingsmogelijkheden kent, aangezien er nog zo goed als geen winkels of andere gelegenheden zijn die een dergelijk betaalsysteem hebben ingevoerd.

Aan de andere kant: NFC kan binnenkort ook worden ingebouwd in SIM of zelfs op SD kaarten, dus er zullen – tegen de tijd dat NFC ook echt bruikbaar is – genoeg mogelijkheden zijn om je telefoon er alsnog van te voorzien.

(met dank aan SamsungBenelux)

Lees de reacties (10)

  • Jammer, al iets meer bekend over de nederlandse specs maar niet meer over de release waar iedereen zo benieuwd naar is.

    • Tja, de informatie druppelt binnen, zullen we maar zeggen ;) overigens heerst er onder de meeste winkels algemene overeenstemming dat de eerste leveringen in week 19 (volgende week, dus) zullen plaatsvinden.

  • Ik had al enige weken het vermoeden dat dit zou gebeuren. Bij de specs op diverse sites stond NFC vaak niet aangegeven. Ook de lagere prijs deed al vermoeden dat e.e.a. is verandert. Dit blijkt dus nu de 16Gb uitvoering en de NFC chip te zijn. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de enorme concurrentie tijdsdruk op de release en daarnaast de huidige beperking in de productiecapaciteit van de chip fabrikanten.

  • ook hi heeft de galaxy s2 eindelijk op de site staan met de nodige info...
    ook daar kun je hem al bestellen zodat je een van de eersten bent...

    • Ik heb hem bij HI besteld! via abonnement... het is nu afwachten...

  • Twijfel tussen verlengen bij VodaFone of nieuw abonnement bij HI icm Internet Extreem.
    Eerste biedt een snelheid tot 3,6 Mbps, HI (Internet Extreem) het dubbele.

    zou je het verschil in snelheid merken? Websites inladen gaat vast niet twee keer zo snel, maar misschien scheelt het wel bij bv het downloaden van bijlagen in de mail en bij applicaties als Google Maps, zeker met Streetview.
    Iemand die heeft kunnen vergelijken?

    • VF geeft momenteel 50% korting in jaar 1 van je abo, zelfs bij de nieuwste smartphones.

  • en wat dacht je van streamen?

    hey heeft hi onbeperkt internet exstreem? of zit daar een limit bij zoals 500mb ofzo?

1 2
Gerelateerde artikelen