Mobiel internet op je Galaxy S2: welk netwerk?

Vodafone internet dekking

Dat de Samsung Galaxy S2 een ras-smartphone is, is bekend. En zoals het hoort bij een echte smartphone, is een fatsoenlijke internet verbinding onmisbaar om alle functies optimaal te kunnen benutten – browsen, email, Google Maps en navigatie, etc. Maar welk netwerk van welke provider is daar nu eigenlijk het beste voor? We hebben wat gegevens van de ‘grote drie' – Vodafone, T-Mobile en KPN/Hi – op een rijtje gezet (Telfort en MTV Mobile zijn in feite ook KPN en gebruiken hetzelfde netwerk, terwijl Tele2 via het netwerk van T-Mobile opereert).

Vodafone en KPN zijn in ieder geval de providers met de snelste download snelheden, als je tenminste voor de duurdere abonnementen kiest. Beide bieden dan een – theoretische – download snelheid tot 14,4 Mbps aan (KPN Bel-SMS-WebXL en Vodafone Bel+SMS+WebSmart). Eén stapje goedkoper en je komt bij KPN terecht bij een snelheid van 2,0 Mbps (KPN Bel-SMS-Web). Dit is nogal een flinke kloof tussen de twee mogelijkheden. Vodafone biedt een 'tussenstap' met een snelheid 3,6 Mbps (Vodafone Bel+SMS+Web).

T-Mobile internet dekking

Deze laatste is dan weer vergelijkbaar met T-Mobile's Smart Plus abonnement, welke ook 3,6 Mbps biedt. T-Mobile's snelste internet abo is de iSmart variant, met een snelheid van 7,2 Mbps.

KPN heeft dus zowel de traagste, als ook de snelste – met Vodafone – verbindingen. T-Mobile en Vodafone bieden beide tussenvarianten.

Dit zijn natuurlijk allemaal leuke cijfers op papier, maar de praktijk wil nog al eens weerbarstiger zijn. Daarnaast bieden verschillende abonnementsvormen ook verschillende databundels – maar daar gaat ons nu even alleen om de kwaliteit van de internet verbinding. En aangezien wij niet overal wonen, en constant verschillende providers en hun abonnementen wisselen, onze vraag aan onze bezoekers: wat vinden jullie een fijn netwerk? Of juist niet? En waarom?

KPN internet dekking

De laatste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S2 per netwerk vind voor Vodafone HIER, voor T-Mobile HIER, en voor KPN HIER.

Lees de reacties (14)

  • Ik gebruik al jaren Vodafone. Ben tussendoor één jaar klant geweest bij KPN, maar dat was een behoorlijke stap terug qua snelheid en dekking voor mobiel internet.

    Maar om eerlijk te zijn, vind ik op dit moment alle providers een stel criminelen, omdat ze dataverkeer zo absurd duur hebben gemaakt. Alle vooruitgang van de afgelopen tien jaar is in een half jaar ongedaan gemaakt. Wat heb je aan 14.4Mb/s als je een maandlimiet van 500MB krijgt?!? In theorie zou je dat binnen tien minuten kunnen opgebruiken...

  • Ik gebruik al enige jaren T-mobile zakelijk. De dekking is slecht. Er zijn veel gebieden waar dataverkeer traag of onmogelijk is. Ook in een gebouw valt het bereik al snel weg. Dit is onafhankelijk van het gebruikte toestel want ik heb inmiddels ook al meerdere toestellen gebruikt. Wel kan ik onbeperkt data verbruiken maar met deze snelheden verbruik ik niet veel ;) De klachten over het bereik worden door T-mobile niet serieus genomen. Ik ga binnenkort overstappen en daarbij kan deze topic goed helpen.

  • De dekking per regio/stad verschilt inderdaad nog erg per provider.

    Op onze website http://www.blitsen.com maken we per stad in Nederland de dekking inzichtelijk. Tevens kun je daar je eigen abonnement testen en vergelijken.

    Groet,
    Arnoud

    • Ik wil niet vervelend zijn. Maar zou als ik jou was nog even naar de statistische gegevens kijken van alle internetproviders, en dan wel specifiek naar de downloadsnelheden en de verschillen daartussen. Data bundels die veel beter en sneller zouden moeten zijn dan de andere bundels, zijn bij jullie soms vele malen langzamer. Misschien toevallig het verkeerde moment getest? Ik neem aan dat als je juiste statistische gegevens wilt publiceren, je een test zo'n 100 á 1000 keer moet afleggen en hiervan het gemiddelde moet nemen. Maar ook dan heb je nog steeds te maken met heel veel externe factoren, zoals weer, dekking, drukte mobiel verkeer. Let er even op. Op dit moment vind ik de gegevens veel te ongeloofwaardig.

  • Ik gebruik vodafone en deze heeft bij mijn sgs2 een hele slechte dekking hier in utrevht. Heb bijna altijd gprs of edge verbinding. hiervoor had ik kpn met hrtzelfde toestel en dat werkte wel goed.

1 2 3
Gerelateerde artikelen