Meer updates: Samsung Galaxy A7 2018 (juni) en Galaxy Tab S6 (mei)

Momenteel rolt Samsung nog meer updates uit met recente beveiligingspatches. Zo zien we de patch van juni verschijnen op de Galaxy A7 uit 2018, en de patch van mei op de Galaxy Tab S6.

Galaxy A7 update juni 2020

Nadat de Galaxy A7 half april de upgrade naar Android 10 kreeg, verschenen er nog geen nieuwe beveiligingsupdates. Dat is niet zo raar – tenslotte krijgt de A7 de updates een keer per kwartaal. Maar inmiddels werd het toch tijd voor een nieuwe scheut beveiligingsfixes, in de vorm van een update naar firmwareversie A750FNXXU4CTE3.

De update bevat niet alleen de beveiligingspatch van juni, maar ook verbeteringen voor de stabiliteit van de camera-app. Bovendien wordt, zo meldt de bij de update gevoegde changelist, Google Duo – Google's eigen videobel-app – geïnstalleerd.

Met de patch van juni worden tevens de verbeteringen van de patch van mei geïnstalleerd. Vooral die zijn belangrijk, omdat ze een fix bevatten voor de zogeheten Qmage-bug. Dit beveiligingslek zat vermoedelijk al jaren in de combinatie van het Android OS en Samsung's eigen software, maar werd begin 2020 ontdekt – en nu dus gerepareerd.

Je kunt de update al sinds enige dagen installeren als je een unbranded Galaxy A7 uit Nederland of België hebt. Voor branded toestellen die direct bij Vodafone of T-Mobile zijn gekocht verscheen begin juni nog de patch van mei, dus het is maar de vraag of die toestellen op korte termijn ook de patch van juni gaan krijgen.

Galaxy Tab S6 update mei 2020

En dan is er ook nog een nieuwe update voor de Galaxy Tab S6. Deze brengt de beveiligingspatch van mei naar de tablet, in de vorm van firmwareversie T860XXU2BTF2. Niet alleen brengt de update veel recente – maar dus niet de allerrecentste – fixes voor de beveiliging van de software. Ook wordt de stabiliteit van de Quick Share functie verbeterd, die met de update naar Android 10 en One UI 2.1 mee kwam. Net als de hierboven beschreven update voor de A7, bevat ook de update voor de Galaxy Tab S6 de belangrijke fix voor het Qmage-lek.

De nieuwe update is nu al beschikbaar op de Galaxy Tab S6 Wi-Fi in Nederland, en ook in België volgt de uitrol spoedig. Voor de Tab S6 4G is hij in Nederland al via Smart Switch beschikbaar –  België volgt hopelijk spoedig.

(Dank, Petra en Henk!)

Lees de reacties (2)