Meer over de Samsung Galaxy S21 FE: prijs en plaatjes

In augustus zal Samsung de Galaxy S21 FE presenteren. Het wordt de betaalbaarste telefoon in de Galaxy S21 serie, zo blijkt uit nieuwe informatie. Bovendien duiken de eerste officiële persafbeeldingen op.

Galaxy S21 FE: prijs en afbeeldingen

Een tijdje geleden zagen we al een handje vol onofficiële plaatjes van de Galaxy S21 FE voorbij komen. Die gaven een hele aardige indruk van hoe het toestel er ongeveer uit gaat zien. Toch was het wachten op plaatjes uit Samsung's eigen PR-koker voor de definitieve beeldvorming.

Evan Blass deed het afgelopend weekend zijn duit in het zakje, en deelde de eerste officieel-ogende renders van de Galaxy S21 FE. Zo zien we het toestel in het door ons voorspelde groene jasje, maar ook in het paars, zwart, en wit. In tegenstelling tot de rest van de S21-serie, heeft de S21 FE een cameraeiland dat uit hetzelfde kunststof materiaal gemaakt is als de achterzijde zelf. De keuze voor een matte afwerking blijft gelukkig behouden.

Al met al heeft de Galaxy S21 FE dan ook erg veel weg van de Galaxy S21 en S21+. Het 120Hz, 6,4 inch AMOLED scherm is geheel plat. De schermranden zijn niet breed, maar ook niet extreem smal, wat voor de meesten wel zo prettig is in het dagelijks gebruik. Wijzelf schreven een tijdje terug al dat de Galaxy S21 FE een accucapaciteit heeft van 4500 mAh. Dat is wat kleiner dan de 4800 mAh accu van de S21+, maar altijd nog een stuk groter dan de 4000 mAh van de reguliere Galaxy S21.

Naast dit alles komt uit Zuid-Korea het nieuws dat de Galaxy S21 FE een stukje goedkoper wordt dan de Galaxy S20 FE bij lancering was. Omgekerend moet het toestel ongeveer €100 goedkoper worden dan zijn voorganger. Daarbij moeten we één kanttekening plaatsen: in Zuid-Korea is de S20 FE alleen als 5G-telefoon verschenen. In Europa ziet de vermeende prijsdaling er dus wat anders uit. Onze verwachting is, dat de Galaxy S21 FE met 5G-connectiviteit hier net zo veel gaat kosten als de Galaxy S20 FE 4G vorig jaar. Denk daarbij aan een adviesprijs rond de €649. Daarmee is hij nog steeds een stukje vriendelijker geprijsd dan de Galaxy S21 tot nu toe.

Wanneer?

Samsung zal de Galaxy S21 FE vermoedelijk min of meer tegelijk met de Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3 lanceren – en wel ergens in de eerste helft van augustus. Het toestel ligt dan eind augustus, begin september in de winkels. Dat hij ook in Nederland en België verkrijgbaar zal zijn lijkt nu al min of meer zeker.